Helyi hírek 2018. január 21. 16:00

Tehetséges középiskolások jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium

Tehetséges középiskolások jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium
Felvételt hirdet a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja a társadalomtudományok iránt érdeklődő magyarországi, valamint határon túli - erdélyi és felvidéki - magyar diákok számára. A februárban induló, iskola mellett végezhető, ingyenes kurzusokra január 31-éig jelentkezhetnek az érdeklődők.

– Az e-learningen alapuló képzési rendszerünknek köszönhetően a diákok érdekes témákat feldolgozva megtanulhatják, hogyan osszák be a rendelkezésre álló idejüket, a tréningek által pedig nagyobb önismeretre tesznek szert, így későbbi pályaválasztásuk is tudatosabbá válik. A tanulás terén szerzett előnyök mellett pedig egy olyan aktív közösség részévé is válnak, amelyhez sok hasonló érdeklődésű magyarországi és határon túli motivált fiatal tartozik – emelte ki Wittmann Zsolt, a középiskolás program megbízott vezetője.

Az ország egyik legismertebb, a hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó intézményének középiskolás programja több mint tizenöt éve működik sikeresen. A 2013 óta Erdélyben is elérhető képzéseken már 300-nál is több erdélyi magyar tanuló vesz részt, míg a Felvidékről is folyamatosan várják a középiskolások jelentkezését a programra. Összesen több mint 1300 fiatalt oktatnak a távoktatási kurzusokon és a havi egy személyes képességfejlesztő tréningnapon alapuló képzéseken. Wittmann Zsolt elmondása szerint továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a vidéki településeken élő fiatalok megszólítására, így a felvételi időszakban több város középiskolájába is ellátogatnak a program képviselői. A szociálisan hátrányos helyzetű, nagy távolságból érkező diákok számára az intézmény utazási támogatást biztosít a tréningeken való részvételhez.

A nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok a tanulók érdeklődési körének megfelelően kínálnak lehetőségeket. A választható témák palettáján többek között megtalálható a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is. Az online képzés mellett havonta egy személyes képességfejlesztő napot is tartanak, amikor a diákoknak lehetőségük nyílik többek között különböző általános kommunikációs és érveléstechnikai, valamint tanulásmódszertani tréningeken részt venni. Az érdeklődők valamennyi kurzus tematikáját és bemutatkozó videóját az intézmény honlapján megtalálható e-learning rendszer menüpontban tekinthetik meg.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a programban résztvevő diákok jelentős előnyt szerezhetnek az érettségi vizsgák sikeres teljesítésében, illetve nagyobb eséllyel kerülhetnek be a Collegium egyetemi képzésébe.

Azok a magyarországi fiatalok, akik szeretnének egy kicsit közelebbről is betekintést nyerni a középiskolás programba, ellátogathatnak a Mathias Corvinus Collegium budapesti székhelyén, január 27-én megrendezendő pályaorientációs nyílt napra, ahol a továbbtanuláshoz kapcsolódva a legkeresettebb szakmákról is hallhatnak a jelenlévők. 

A középiskolás programról, a jelentkezés pontos menetéről az érdeklődők az intézmény honlapján olvashatnak (www.mcc.hu) bővebben.


Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Tihanyi Alapítvány által működtetett különleges képzési intézmény, amelynek célja, hogy Magyarországon a felső tagozattól a középiskolán át az egyetem végéig a hagyományos oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg. Az MCC a fiatal tehetségek oktatásával, nevelésével és felkarolásával a tehetséggondozás minőségi formáját valósítja meg, amellyel célja a felelős értelmiség nevelése. Az intézmény képzései valamennyi felvételt nyert diák számára ingyenesek.



 

Kövessen minket a Facebookon is!