Helyi hírek 2018. január 25. 15:30

A felelősségteljes állattartásról

Képgaléria
A felelősségteljes állattartásról
A felelősségteljes állattartásról esett szó a Fido Bácsi Alapítvány kutyamenhelyének önkéntesei és a Kiskunfélegyházi Kutyaiskola trénerei előadásában a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában, január 19-én. A 11. évfolyam diákjai előtt mutatkozott be Papp Viktória kutyakiképző, a helyi kutyaiskola oktatója, Farkas Zsófia és Boros Kinga kutyatréner, valamint Silfo és Sherlock. Az előadók a helyi kutyamenhely önkéntesei is egyben.

A diákok egy húszperces előadás keretében hallhattak „aranyszabályokat” Papp Viktóriától, avagy hogyan neveljenek egy életen át felelősségteljesen egy élőlényt. Szó volt a tudatos fajtaválasztásról, körültekintésről, élőhelyének, környezetének felkészült kialakításáról. Beszélt a tenyésztő illetve szaporító közti különbségről, a nevelésről, oktatásról, a kutyamenhely munkásságáról, a kutyaiskola fontosságáról, a szeretetről, és arról, hogy aki felnevel egy kisállatot, általában sokkal jobb szülővé válik.

A gyerekek kérdéseket tettek fel az előadás végén. Sokan érdeklődtek a különböző témákkal, állatfajtákkal, kutyanevelési tanácsokkal kapcsolatban.

A beszélgetés után egy látványos bemutatóban lehetett részük Zsófi és Silfo (spániel-foxi keverék), valamint Kinga és Scherlock (sheltie) párosától. Szórakoztató trükköket mutattak be a diákoknak, akik láthatták, hogy felelős neveléssel, mindennapi foglalkozással és kutyaiskolai órák látogatásával milyen összhangba kerülhet kutya és gazdája.

A három előadó célja, hogy üzenetüket minél több fiatalhoz juttassák el, elősegítve azt, hogy a jövő nemzedéke is formálni tudja gondolkodásmódját, felelősségteljesen tekintsen az élőlényekre és ezáltal a világra. Tudatosan figyeljen a környezetére, óvja azt, és ezáltal jobb szülővé válhasson.   

 

Kövessen minket a Facebookon is!