Helyi hírek 2018. január 27. 16:00

Mórás bál - 2018

Képgaléria
Mórás bál - 2018
Január 20-án, szombaton 19 órától rendeztük meg 19. alkalommal intézményünk nagy hagyományokkal rendelkező jótékonysági bálját, a Mórás bálat. Az eseménynek ezúttal is a Móra Ferenc Művelődési Központ színházterme és a hozzá tartozó kisterem adott otthont.

A szervezési munkák már az ősz folyamán elkezdődtek. Ezúttal is példátlan tenniakarással találkoztunk a diákjaink és a kollégák részéről, valamint a művelődési központ vezetőjétől és személyzetétől is nagyon sok segítséget kaptunk. Az idén is ragaszkodtunk a korábbi években már bevált elrendezéshez: a kisterem csak a táncolni vágyóké volt, őket a COCOBONGO zenekar várta.

A nagyteremben 151 főre terítettünk. A díszítés megálmodója és kivitelezője – mint ahogy évek óta mindig – most is Csikósné Fehér Irén és Szabó Ildikó voltak. A drapériákon, a színpadon és az asztalokon megjelenő barna, bézs és fehér szín igazán elegáns hangulatot varázsolt a bálterembe.

A Mórás bálak megszokott ceremóniája évek óta, hogy Feltre-Vellay-i barátaink (a már elhunyt Don Loris kezdeményezéseként) átadják az alapítvány ösztöndíját az olasz nyelv tanulása, illetve a női futball terén kimagasló eredményt elérő diákoknak. Ezúttal Faragó Dorka (12/A), Tarjányi Dorottya (12/M), Bencsik Szabolcs (11/B), és Demi Van Der Duim (10/B) volt méltó az elismerésre.

Az intézményvezetői köszöntő, és a díjátadás után Csányiné Papp Andrea, a „Kommunikáció a Jövőért” Közhasznú Alapítvány kuratóriumi tagja számolt be iskolánk alapítványának célkitűzéseiről, arról, hogy az elmúlt években milyen komoly pénzösszegekkel tudta támogatni az alapítvány a diákok tanév végi jutalmazását, tudott hozzájárulni nyelvvizsga bizonyítványok megszerzéséhez.

Az este műsoros részét Kőrösi Dániel (12/A), Buri Dóra (12A), Győri Emese (12/A), Fazekas Dominika (11/B), Lenkefi Damján (11/B) és Gácsi Kíra (10/E) táncos produkciója nyitotta, amely a január 17-én nyílt Mórás ARTcok című képzőművészeti kiállítás megnyitója is volt egyben.

Az este hangulatának méltó megalapozója volt a kecskeméti Zafír hastánccsoport sokszínű, látványos, kacér tánca. Ennek a csoportnak a vezetője Hajnal Emese, volt Mórás diákunk.

A svédasztalos vacsorakínálat a Rózsakert Vendéglőből érkezett; a büfé és a koktélbár egész este várta a vendégeket.

A szebbnél szebb ajándékok az éjféli tombolasorsoláskor találtak gazdára.

Külön ki kell emelnem azoknak a diákoknak a segítségét, akik az este folyamán igazi báli „személyzetként” segítettek az este zökkenőmentes lebonyolításában.

A jótékonysági bál bevétele a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium „Kommunikáció a Jövőért” Közhasznú Alapítványának számláját gazdagította.

Kovácsik Zita, a bál főszervezője
 

Kövessen minket a Facebookon is!