• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • A félegyházi méhészek elsőként a Dózsa iskola tanulóinak ajánlották fel a „mézesheteket”
Helyi hírek 2018. január 30. 15:25

A félegyházi méhészek elsőként a Dózsa iskola tanulóinak ajánlották fel a „mézesheteket”

A félegyházi méhészek elsőként a Dózsa iskola tanulóinak ajánlották fel a „mézesheteket”
Az elmúlt évben a Félegyházi méhész klub mintegy 50 fős tagsága úgy döntött, hogy részt vesznek az európai mézes reggeli programban. Ennek keretében a kisiskolásoknak tartottak előadást, és megvendégelték őket finom mézes falatokkal, valamint mézadományt adtak a rászoruló családoknak. Kezdeményezésük jó fogadtatásra talált, ezért idén újabb akciót indítanak. Félegyháza valamennyi iskoláját „mézes” csomaggal ajándékozzák meg, felajánlva azt a lehetőséget, hogy felkészült szakembereik előadásokat tartanak a diákoknak, pedagógusoknak a méhészetről, a környezetvédelemről. A méhészek és az iskolák első találkozója január 30-án a Dózsa iskolában jött össze.

Huszka Zsolt a méhész klub vezetője elmondta: – Az idei évben a társadalmi szerepvállalás és a jövőnk tudatos alakítása jegyében egy új kezdeményezést indítunk útjára. Szeretnénk a segítségünket ajánlani a helyi oktatási intézményeknek. A jövő nemzedékének szemléletformálása élhető jövőnk egyik záloga lehet. Szeretnénk hangsúlyozni milyen fontos és felelősségteljes munkát végeznek a pedagógusok, ehhez szeretnénk támogatást nyújtani. Mi méhészek, a természettel, az élővilággal szoros kapcsolatban, nagy odafigyeléssel végezzük tevékenységünket, sok tapasztalattal rendelkezünk a természet törvényszerűségeivel kapcsolatban, és annak sérülékenységét is nap mint nap tapasztaljuk. Ezen ismereteinket is szívesen megosztjuk a tanulókkal és tanáraikkal.

Úgy érezzük, hogy nem lehet elégszer megköszönni a pedagógusok áldozatos munkáját, ezért a méhész egyesület minden félegyházi általános iskola munkaközösségének egy mézes ajándékcsomagot szeretne felajánlani. Célunk, hogy pedagógusaink a téli, influenzás időszakban is egészségesen végezhessék munkájukat, neveljék, formálják gyermekeinket.

Kezdeményezésünk másik fontos célja, hogy helyi szinten is felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen fontos gazdasági, környezetvédelmi szerepe van a tudatos vásárlásnak, fogyasztásnak és az egészséges életmódra való nevelésnek. Kezdeményezni fogjuk, hogy városunkban is valósuljon meg "a helyi termék jelölés” bevezetése.

Terbe Ákosné, a Dózsa iskola vezetője örömmel fogadta a méhészek adományát és felajánlását. Elmondta, hogy fontos ez számukra azért is, mert nevelő munkájuk egyik fontos törekvése, hogy természettudatos életmódra neveljék nebulóikat.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!