Helyi hírek 2018. február 1. 13:30

Szülésfelkészítő foglalkozás kismamáknak

Képgaléria
Szülésfelkészítő foglalkozás kismamáknak
A Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete tavaly márciusban útjára indította a várandósfelkészítés nevű kiscsoportos foglalkozást, amelyet idén is folytatnak. 2018-ban is minden hónap utolsó szerdáján tartják a szülésfelkészítő foglalkozásokat a Desperado Étteremben, amelyekre nemcsak a várandós kismamákat várják, hanem párjukat és gyermekeiket is. A szervezők állófogadással is kedveskednek a jelenlévőknek.

Az alkalmakon Néma Attiláné Ella, szülésfelkészítő, dúla segítségével kaphatnak gyakorlati információkat az érdeklődő kismamák. Így volt ez január 31-én is. A szakember a pozitív szülésélmény törvényszerűségeiről beszélt, valamint fájdalomcsillapítási technikákat is bemutatott a megjelent várandósoknak és pároknak. A résztvevők képes előadás keretében betekintést nyerhettek abba, hogyan viselkednek a babák a születésük utáni aranyórákban, mitől különleges ez az időszak. Sok kérdés merült fel a vajúdás, szülés vagy szoptatás témakörével kapcsolatban, amelyekre a dúla készséggel válaszolt, hiszen voltak olyan várandós kismamák is, akik első gyermeküket várva alapvető ismereteiket szerették volna bővíteni és az őket érintő, aktuális kérdéseket megbeszélni.

A szülésfelkészítésen a kismamák megismerkedhettek szoptatást segítő technikákkal is, sőt néhány játék baba segítségével mindenki kipróbálhatta azt, hogyan kell helyesen megfogni, pozícionálni a kisbabát.

A rendezvény a Védőháló a családokért pályázat támogatásával, A nagycsalád közös ügyünk című projekt keretében valósult meg.
 

Kövessen minket a Facebookon is!