Közélet 2014. július 10. 11:15 Forrás: keol.hu

Újabb adományt kapott a kecskeméti kórház a Mercedes-gyártól

Újabb adományt kapott a kecskeméti kórház a Mercedes-gyártól
Ünnepélyes keretek között mutatta be szerda délután Dr. Gera László a Bács-Kiskun Megyei Kórház főorvosa azt az új speciális műtéti tálcát, amit a Traumatológiai- és Kézsebészeti Osztályán működő Hírös Manus Alapítvány a Mercedes-Benz Gyár jóvoltából vásárolhatott meg.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi és controlling osztálya ugyanis a Hírös Manus Alapítvány részére közel 1 millió Ft támogatást adott, mely összeget a speciális műtéti tálca megvásárlásához kiegészítette a Bács-Kiskun Megyei Kórház, és az alapítvány is.

„A pénzügy és kontrolling osztály nem először, de nem is utoljára van itt! Idén is szeretnénk jót tenni Kecskemét lakosságával és kedvenc kórházunkkal. Adományunkkal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy gyorsabban és hatékonyabban érkezzen meg a segítség"- mondta Ekkehard Philipp, ügyvezető, a pénzügyi és kontrolling részleg igazgatója az ünnepélyes átadáson.

Mint ismeretes, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. két éve támogatja a Bács-Kiskun Megyei Kórházban működő alapítványok munkáját, legutóbb egy újabb jótékonysági kerékpártúrával. Ugyanakkor a Mercedes-Benz Gyár számos más területen is segíti a régió további fejlődését, megmutatva a társadalmi felelősségvállalás fontosságát. Április végén a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. elnyerte a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől (NOE) a Bölcső Díj Arany fokozatát, amelyet a kecskeméti Kincs Nagycsaládosok Egyesületének 2013-ban nyújtott támogatásáért és anyagi hozzájárulásáért kapta.

A tavalyi évben a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. személyügyi osztálya és a Kincs Egyesület számos programot szervezett, mint például közös családi napot, kirándulást és barkácsolást. A Személyzeti osztály 2014-ben is a Nagycsaládosok Országos Egyesületének kecskeméti szervezetét, a KINCS egyesületet támogatja. Az akció május közepén a Kolon-tóhoz tett kirándulással folytatódott, amelyen 50 felnőtt és gyermek vett részt. Az összeszerelő üzem több mint 50 munkatársának és családtagjaiknak a részvételével 2014. május végén került sor az összeszerelő üzem és a Máltai Szeretetszolgálat együttműködésében - a 2013 őszit követő - második nagyszabású közös akcióra. Az akcióban való részvétel szintén önkéntes alapú volt. A fóliasátor megépítése, a kerti munkálatok Kadafalván és az Arborétumnál, valamint a több mint 100 személyre szóló közös főzés a bent lakókkal, a szeretetszolgálat munkatársaival és önkéntesekkel közösen zajlott.

A vállalat reméli, hogy ezzel az akcióval további szponzorok is csatlakoznak a Máltai Szeretetszolgálat munkájához. A fényező üzem munkatársai az idén is számos akcióval és pénzügyi adománnyal segítik az SOS gyermekfalu rászoruló gyermekeit. Májusban a falu kinti területeit szépítették meg: a gyerekekkel közösen bokrokat, füvet és virágokat ültettek. A fényező üzem az SOS Gyermekfaluval már 2011 óta áll partnerségi kapcsolatban. A "Közösen a rákbeteg gyermekekért" alapítvány május végén rendezte meg a "Rákbeteg gyermekek motorozását" elnevezésű eseményt Örkényben, az EURO-ringen.

A rendezvényt az ország különböző tájairól érkező önkéntes motorosok támogatták, ahogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. több mint 20 dolgozója is. A rendezvényen több mint 180 motoros és kereken 70 család vett részt a gyermekével. A Mercedes-Benz Gyár két CLA modellt is elvitt a rendezvényre, így sok olyan gyerek kipróbálhatta ezeket az autókat, akik testi fogyatékosságaik miatt nem ülhettek fel a motorokra. A műszaki karbantartási részleg dolgozói a Petőfi Sándor Általános Iskola rendbe tételében segített. Mint tudható, a kecskeméti Hosszú Utcai Óvoda épületét felújítják, ezért azt a tavaszi szünetben kiürítették, és a teljes berendezést átköltöztették a Petőfi Sándor Általános Iskola épületébe. Az általános iskola épületében az óvodások 2014 szeptemberéig, a Hosszú Utcai Óvoda felújítási munkálatainak befejezéséig maradnak. A műszaki karbantartási részleg munkatársai segítettek az iskolában két éve üresen álló helyiségek kitakarításában.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. által biztosított anyagi hozzájárulásból pedig új kerti játékokat és alvómatracokat vásároltak, amelyeket a régi óvodaépület renoválása után tovább lehet majd használni.

Kövessen minket a Facebookon is!