Helyi hírek 2018. február 6. 11:30

A te fegyvered, a döntésed!

Képgaléria
A te fegyvered, a döntésed!
Ezzel a címmel rendezett vándorkiállítást a Móra Ferenc Gimnáziumban a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. A program során egy előadás is elhangzott az intézmény tanulói számára az agresszióról, kiemelt hangsúllyal a verbális agresszióról. Az előadást Tóth Szilvia és Kesjár Attila szakelőadók tartották.

Az előadáson résztvevő fiatalok Richard Johnson fotós kiállítását tekinthették meg. Az alkotó a szóbeli bántalmazás áldozatairól készült megdöbbentő fotósorozattal akarja felhívni a figyelmet arra, hogy szavakkal is lehet verni, azaz a lélekben igen komoly károkat tud okozni a verbális agresszió. Talán még nagyobbat, mint a fizikai erőszak. A fotók szereplői maguk választották ki azt a szót vagy kifejezést, ami a legnagyobb pusztítást vitte véghez a lelkükben. Ezt a szót aztán profi sminkesek tették rájuk horzsolások, illetve a fizikai erőszak egyéb jelei mellett, mintha a szavak valóban fizikai sérüléseket okoznának.

Az érzékenyítő rendezvény egy műhelymunkával zárult, amelynek keretében az iskola diákönkormányzatának képviselői az agresszor és az áldozat szerepébe is beleélhették magukat, kialakíthatták a saját védelmi stratégiáikat és az agresszió elutasítására vonatkozó attitűdjüket.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!