Helyi hírek 2018. február 5. 19:35

Szeptembertől indul a pék-cukrász szakképzés a mezőgazdasági iskolában

Szeptembertől indul a pék-cukrász szakképzés a mezőgazdasági iskolában
Az idei tanévtől kezdve ismét két keresett szakmában is végzettséget szerezhetnek azok, akik a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium pék-cukrász szakára jelentkeznek. Képzésük során jól felszerelt tanüzemekben sajátíthatják el a szakma fortélyait, tanulmányaikat pénzbeli juttatással és munkaruhával is segítik. Erről Rózsa Pál igazgató tájékoztatta a sajtó munkatársait február 1-jén.

A pék-cukrász szakmával végzett diákok keresettek a munkaerőpiacon. Ezt a képzést hosszú ideig sikerrel látta el a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium. Az utóbbi négy évben azonban szét kellett választani a két szakmát. A képző intézmények kérték a döntéshozókat, hogy újra együtt lehessen oktatni a két szakmát, hiszen nagyon népszerű volt. Ugyanis azok a diákok, akik mindkét szakmában végzettséget szereztek keresettek voltak, és jó feltételekkel tudtak munkát találni maguknak. Az intézmények kérése meghallgatásra talált és tavaly decemberben az OKJ módosításában újra megjelent a pék-cukrász szakma.  Ennek köszönhetően szeptembertől Kiskunfélegyházán is 3 év alatt mindkét szakmában felkészültséget, jártasságot szerezhetnek a tanulók.

Gyakorló helyünkön a P&P Pékség üzemében nem csupán a szakmai fortélyok elsajátítására lesz lehetőségük, hanem a 9. évfolyamtól kezdve tanulószerződéssel 15-20 ezer forintos pénzbeli juttatást, valamint munkaruházatot és étkezési jegyet is kapnak – mondta el Rózsa Pál igazgató.

Hozzátette: noha a jelentkezési lapok már készen vannak és nincs meg a kód sem, amit be tudnának írni az érdeklődők, de ha bármely szakra jelentkezik valaki, akkor lehetősége lesz arra, hogy pék-cukrászként tudja kezdeni az iskolát.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!