Helyi hírek 2018. február 9. 19:30

Továbbra is megmaradnak a kistelepülések önkormányzatai

Képgaléria
Továbbra is megmaradnak a kistelepülések önkormányzatai
Lezsák Sándor országgyűlési képviselő rendszeresen összehívja a 4-es számú választókerület polgármestereit, hogy megbeszéljék az elmúlt időszak tapasztalatait, illetve a soron következő teendőket. A ciklust lezáró munkaértekezletet február 8-án tartották meg Kiskunfélegyházán. Az összejövetelen a képviselő mellett Kovács Ernő, a megyei kormánymegbízott összegezte az elmúlt időszak tapasztalatait, és válaszolt a felmerült kérdésekre. Többek között beszámoltak arról is, hogy a közigazgatási rendszer változtatását nem tervezi a kormányzat, az ezzel kapcsolatosan megjelent hírek félrevezetőek. Minden település megtarthatja önkormányzatát és polgármesterét.

Lezsák Sándor a tanácskozást követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a most megtartott polgármesteri értekezletet az elmúlt két évtized 73. összejövetele. Mindegyik találkozás fontos, hiszen ekkor beszélik meg az elmúlt időszak történéseit, fogalmazzák meg a polgármesterek kéréseiket, várakozásaikat. Ezek a megbeszélések hatékonyak, amit jelez az is, hogy a választókerületbe a 2014-2018 közötti időszakban 25 milliárd forint érkezett a már megvalósult, vagy megvalósításra váró, elbírálás alatt lévő fejlesztésekre.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az együttműködésnek és a közös gondolkodásnak köszönhetően a kormány döntése alapján megvalósulhat Kunszállás több évtizedes vágya, az M5-ös autópálya új lehajtója, és Bugacon valósul meg Bács-Kiskun megye kiemelt turisztikai fejlesztése. Az Aranymonostor projekt első ütemének megvalósítására 1 milliárd forintot nyert a település. Fülöpjakabon 450 millió forint értékben inkubátorház épül, míg Szankon 250 millió forintos beruházás keretében agrárlogisztikai központ.

A beruházások közül kiemelte az Izsákon 4,6 milliárd forintból megépült új iskolát. Kiskunfélegyháza tekintetében kiemelte a PPP konstrukció keretében épült városi sportcsarnok 2 milliárd forint értékben való kiváltását.

Fotó: Fantoly Márton

s. r.
 

 

Kövessen minket a Facebookon is!