Helyi hírek 2018. február 10. 09:30

Diákszínjátszók keltették életre Móra alakjait

Képgaléria
Diákszínjátszók keltették életre Móra alakjait
A Móra Ferenc- emléknapok harmadik napján, február 8-án a fiatalokat várták a művelődési központ színháztermébe, ahol a Darvas Iskola és a Constantinum Intézmény diákszínjátszóinak megjelenítésében keltek életre Móra írói alakjai. A diákseregletet, vendégeket és az előadókat Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte.

Az alpolgármester így ajánlotta a fiatalok figyelmébe az előadást: - Tudom, hogy időtöltésnek szinte mindennél jobban használjátok az úgynevezett modern eszközöket, de egyvalamit soha sem tudtok igazán megismerni velük. Azt, ami most vár rátok, amit társaitok előadnak itt a színpadon. Móra Ferenc világát nem tudjátok kütyükkel lekövetni. Oda csak úgy lehet bejutni, ha előveszitek könyveit, leültök egy kuckóba, kinyitjátok szívetek ajtaját és elkezdtek olvasni. És akkor, de csak akkor, fantáziátok kigyúl, elképzelitek Móra Ferkó és a többi hős alakját, beléptek egy régmúlt világba, ahol annyi, de annyi érzelem és szépség volt, amelyről ezek az okos tabletek mit sem tudnak. Igaz, ott nem volt autó, amely az iskola bejáratáig vitte volna a diákokat, nem volt tévé, amit óraszámra lehetett bámulni, de még olyan sem, hogy mindenki mindennap jól lakott volna, vagy válogathatott volna a menzai kosztból, a trendi ruhákból.

Szóval sem ezek, sem mások nem voltak. Minden más volt, amit csak akkor érezhettek meg, ha nyitott szívvel olvassátok nagy írónk könyvének lapjait. Akkor érezhetitek meg a túlcsorduló szeretetet, a hálát, a hűséget, a barátságot, a kicsiny dolgok feletti örömöt, ha igazán elmélyedtek Móra Ferenc írásaiban.

Fotó: Fantoly Márton

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!