Helyi hírek 2018. február 15. 07:30

A házasság a család alapja

Képgaléria
A házasság a család alapja
Az ember boldogságra született. Boldogságának alapja pedig a család. A keresztények hitvallása szerint pedig családról csak ott beszélhetünk, ahol van házasság. Azonban mind a házasság, mind pedig a család fogalma az elmúlt időszakban igen szétszórt fogalmakká váltak – kezdte mondandóját Hajagos Gyula esperes-plébános, a házasság hete alkalmából megtartott előadásán a városi könyvtárban, február 13-án. A plébános kifejtette azt is, hogy mit kell megtenni mindennapjainkban a házassági kapcsolat, a család harmonikus működésének, megtartásának érdekében.

A kezdeményezés, hogy a házasság hetét Valentin nap környékén minden évben megrendezzék, lassan két évtizede Angliából indult el. A cél az volt, hogy egy héten keresztül mindenki számára felhívják a figyelmet a házasság és család fontosságára. A programhoz mára négy kontinens 21 országa csatlakozott. Hazánkban a házasság hetéhez 2008-tól kapcsolódtak a keresztény egyházak és civil szervezetek.

Félegyházán a házasság hete programsorozatának keretében február 15-én, a Móra Ferenc Művelődési Központban az „Imával nyert csaták” című amerikai filmdrámát vetítik. 17-én, szombaton Hostyánszki Péter baptista lelkész tart előadást „Boldog házasság” címmel. A „Szerelmi kalandtúra” záró rendezvényére március 11-én, vasárnap 15 órakor kerül sor a Móra Ferenc Művelődési Központban.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!