Helyi hírek 2018. február 16. 08:30

Az MSZP jelöltjét a DK is támogatja a 4-es választókerületben

Az MSZP jelöltjét a DK is támogatja a 4-es választókerületben
– Úgy gondoljuk, hogy itt Kiskunfélegyházán, a 4. választókerületben a két párt közös megállapodásaként nagyon jó jelöltet találtunk Horváth Tamás személyében. Egyértelmű tehát, hogy őt fogja támogatni a Demokratikus Koalíció a kampány során és a választásokkor is – mondta el Nagy Lajos, a Demokratikus Koalíció helyi elnöke a február 14-én megtartott sajtótájékoztatón.

Nagy Lajos hozzátette, hogy pártjuk nem köt mással szövetséget. Leszögezte, hogy itt az idő harcolni a demokráciáért és küzdeni a szabad véleménynyilvánításért. A DK saját listával indul a választásokon, de  közel 60 egyéni körzetben támogatja a szerintük legjobb jelöltet – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón  Horváth Tamás a Változás Szövetsége, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd közös országgyűlési képviselőjelöltje legfőbb közös pontként az illiberális rendszer lebontását jelölte meg, és egy olyan ország megteremtését, ahol a közbeszéd és a politikai kommunikáció a párbeszédről és valóban fontos társadalmi problémákról szól.

A képviselőjelölt programjának főbb pontjait is ismertette. Elmondta, hogy megoldandó feladatnak tartja az egészségügyi szakellátó rendszer fejlesztését, a várólisták drasztikus csökkentését, a fiatal családok helyben maradását segítő önkormányzati bérlakás program felélesztését állami támogatással és a jogszabályi környezet átrendezésével. Fontosnak tartja a nyugdíjminimum 50 ezer forintra való emelését és évi egyszeri 120 ezer forintos nyugdíj kiegészítés juttatását minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő idős számára, valamint az ápolási díjak megemelését. Véleménye szerint a választókerületben nagyobb gondot kell fordítani a közbiztonság javítására, a körzeti megbízotti és a rendőrségi állomány bővítésére. Fontos a kistelepülések infrastruktúrájának fejlesztése, a járdák, belterületi utak és szennyvízcsatorna hálózatának kiépítése. De legalább ennyire fontos a tanyán élők életkörülményeinek javítása, a földutak, a közvilágítás és közbiztonság fejlesztésével. Kiemelt feladat a szociális ellátórendszer fejlesztése, az idős, magányosan élők támogatása – tette hozzá.

Az újságírói kérdésre, hogy a választási siker érdekében hajlandóak lennének-e együttműködni a Jobbikkal is, mindketten határozott nemmel válaszoltak.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!