Kitekintő 2014. január 16. 07:24

Kecskeméti összefogásé az első Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíj

A város és a vállalkozások összefogása egy új gazdasági központot épített fel Kecskeméten – ezt díjazta a Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjjal a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont és a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal. Az Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. (AIPA) pályázata az országban elsőként nyerte el a nagydíjat.

Egy sikeres város a szövetségekre épít. Összefog az emberekkel és összefog a vállalkozásokkal, így hozva ki a legtöbbet a lehetőségeiből – ennek a koncepciónak a mentén készítette el pályázatát az AIPA. A „Kecskemét a központban – A város karakter-változása” címet viselő tanulmány a Mercedes-Benz kecskeméti beruházásához kapcsolódó fejlesztési stratégia kialakítását és megvalósítását foglalja össze.

Azt az összefogást, amelyet annak érdekében épített ki Kecskemét, hogy a Mercedes 10-20 év múlva is meghatározó szereplője legyen a térségnek, Magyarország egyik gazdasági központjává téve azt. A pályázat azt a munkafolyamatot foglalja össze, amelyik a gazdasági életen túl Kecskemét és térsége életét minden területen megújítja. Kezdve a közép- és felsőfokú oktatással és a szakképzéssel, egészen addig a távlati célig, hogy a kiemelkedő (gépipari) befektetési területté változtatott régióban hol és hogyan lehet újabb és újabb befektetőket és vállalkozásokat bevonni, akik beleillenek a Mercedes-Benz gyár és egész Kecskemét gazdasági fókuszába.

A Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat az egészében vagy jelentős részben megvalósult várostérségi gazdaságfejlesztési együttműködésű fejlesztések, tervek, akciók és projektek nyerhetik el. A kecskeméti összefogás – amit az AIPA pályázata foglal össze - irányított és koordinált iparfejlesztési koncepciója pont ilyen. Egy dinamikus háló, amelyben mindenki megtalálja a helyét, és amelyben mindenkinek, aki munkahelyeket teremt, és gazdasági növekedést generál, helye van. Ennek az összefogásra épülő városi gazdálkodáspolitikának az eredménye a több ezer új munkahely mellett a nagydíj, amit az AIPA és rajta keresztül az egész térség elsőként nyert el Magyarországon.

Kövessen minket a Facebookon is!