Helyi hírek 2018. február 18. 15:30

A kártyajáték az idősek körében is népszerű

Képgaléria
A kártyajáték az idősek körében is népszerű
Első alkalommal rendezett megyei kártyaversenyt az Életet az Éveknek Bács-Kiskun Megyei Klub tagjainak a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület, február 17-én. A szépkorúak szenvedélyes kártyásokként keverték a lapokat, és minden szerencséjüket, tudásukat latba vetették a győzelem érdekében. A tét – a jól és zökkenőmentesen lebonyolított versenyen – az oklevelek és a győztesnek járó kupa átvétele mellett az volt, hogy az első helyezettek az országos versenyre is meghívást kapnak.

A kártyaversenyen römi kategóriában az első helyezést Marczényi Csaba (Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület - Kiskunfélegyháza) szerezte meg.

Második helyen Fazekas Károly (Tisza Nyugdíjas Klub - Lakitelek), a harmadikon Jandrasics Józsefné (Tisza Nyugdíjas Klub - Lakitelek) végzett. Ebben a kategóriában a szervezők egy vándorserleget is útjára bocsátottak, amelynek végleges megszerzéséhez három egymás utáni versenyen  kell elsőként végezni. Idén a serleget Marczényi Csaba vehette át.

Csapatversenyben a lakiteleki Tisza Nyugdíjas Klub zsebelhette be az aranyérmet, a képzeletbeli dobogó második fokára a félegyházi Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület, a harmadikra a Városföld Napsugár Nyugdíjas Klub kártyásai állhattak fel.    

Az ulti kategória egyéni győztese Kállai János (Árpád Fejedelem Nyugdíjas Klub - Tiszaalpár) lett az első, maga mögé utasítva Szabó Károlyt (Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület - Kiskunfélegyháza) és Salánszki Imrét (Tisza Nyugdíjas Klub - Lakitelek)

Csapatversenyben első helyen végzett az Árpádfejedelem Nyugdíjas Klub, második lett a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület, harmadik a Tisza Nyugdíjas Klub gárdája.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!