Helyi hírek 2018. február 22. 07:30

Körkérdés: Fontos-e a házasság egy jó párkapcsolatban?

Képgaléria
Körkérdés: Fontos-e a házasság egy jó párkapcsolatban?
Akadnak házasságpárti, élettárs párti vélemények. Hosszútávon mindkettő alapja a jó párkapcsolat. A házasodás kérdése, fontossága megosztja a jelenkor emberét, mindkettő mellett érvek, ellenérvek sorakoznak fel.

Tasnádi Zsolt (42)

- Egy jó párkapcsolatban szerintem nem olyan fontos, hogy házasok legyenek a felek. A házasság ugyanúgy véget érhet, mint egy rossz kapcsolat. A mai világban sokan élettársi viszonyban élnek, kevésbé van jelentősége a „papírnak”. Akadnak azért olyanok, akik még ragaszkodnak a házassághoz, előnye és hátránya egyaránt lehet a későbbiek során. Sokáig házasságpárti voltam, most a másik oldalon állok. Ha szeretik egymást a felek, akkor nem számít, hogy milyen viszonyban élnek.


Árvai Zoltán (46) - (A fotón lányával, Árvai Eszterrel) 

- Azt tapasztalom, hogy mivel a fiatalok egy része elvált szülőkkel nőtt fel, ezért ebből okulván kevésbé házasságpártiak, vagy csak elég későn merik elkötelezni magukat. Szerintem a házasságnak csak előnye van, összetartó erőt ad és átsegíti a feleket a nehézségeken. Megfigyelhető az is, hogy manapság egyre jobban kitolódott a gyerekvállalás, ami összefügg azzal, hogy idősebb korban házasodnak. Több oka lehet ennek, a mai rohanó világban a tanulmányok, a karrierépítés, a saját egzisztencia megteremtése sok esetben előtérbe kerül a fiatalkori házassággal, a családalapítással szemben. Arról nem is beszélve, hogy a fiatalok egy része kezdetben külföldön vállal munkát a saját pénzügyi alapja megteremtéséhez.


Bálint László (32)

Lehet azt mondani, hogy házasságpárti vagyok. A fiatalok többsége törekszik az anyagi biztonságra, a házassággal előbb-utóbb együtt jár a közös gyerekvállalás. Elég nehéz megfelelő párt találni férfi szempontból, vagy az igények lettek magasabbak, mint régen, vagy ennyit változott a világ. Személy szerint sokadjára sikerült megtalálnom a páromat, a felségemet, a gyermekeim anyját. A házasság nem befolyásolja alapvetően a párkapcsolatot, nagyon szép hagyomány, remélem egyre több fiatal átéli. Ha szeretünk valakit, akkor nem feltétlenül kell papír hozzá. Nem is elsősorban a házasság, hanem a közös gyerek, gyermekek tartják össze a párokat. Bár több esetben pont egy házasság tönkremeneteléhez is vezethet, mert akkor derül ki igazán, hogy nem tud egy pár csapatként működni, összedolgozni, gyereket nevelni. Ez feszültséget generálhat, ami váláshoz vezet.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!