Helyi hírek 2018. február 22. 15:30

Digitális sebességmérő a város több pontján

Képgaléria
Digitális sebességmérő a város több pontján
Egyelőre két darab ledes sebességmérő beszerzésével és felszerelésével igyekszik az önkormányzat tovább fokozni a Félegyházán élők közlekedésbiztonságát. Az eszközök a tapasztalatok szerint alkalmasak arra, hogy visszaszorítsák a sebesség túllépések gyakoriságát.

Juhász Lászlótól, a városüzemeltetési osztály vezetőjétől megtudtuk, hogy az első két helyszín kiválasztása nagy körültekintéssel történt, amibe a nagy forgalom és a további balesetek megelőzésének fontossága is szerepet játszott. A szakemberek konzultáltak a körzetek képviselőivel is, akiknek tapasztalatait és kapcsolatait hasznosítva született meg a döntés. Így esett a választás a Bercsényi és Batthyány utcák kereszteződésére, valamint a Bajcsy utca és a Móra utca találkozására.

Balla László, az egyik érintett körzet képviselője régóta szorgalmazta ennek a gyalogosok szempontjából kritikus pontnak a kezelését. A probléma megnyugtató rendezése a képviselő szerint az épülő Móra óvoda miatt most még sürgetőbb lett.

A másik helyszínen a Batthyány iskola közelsége miatt is indokolt a fokozott biztonságra törekedni. A sebességlassítás, illetve a sebesség túllépés kiszűrése egyaránt indokolta a korszerű eszköz kihelyezését, amit a környező körzetek képviselői is szorgalmaztak.

A sebességmérő eszköz egyébként rögzíti és tárolja az adatokat. Juhász László azt is elárulta, hogy magát a tartószerkezetet több ponton is letelepítik a városban, így az eszközök áthelyezhetők lesznek. Hosszabb távon pedig további eszközök beszerzését is tervezi a város.

 

Kövessen minket a Facebookon is!