Helyi hírek 2018. február 25. 13:30

A mentőszolgálat munkáját segíti a jótékonysági diszkó bevétele

Képgaléria
A mentőszolgálat munkáját segíti a jótékonysági diszkó bevétele
Betegőrző monitort adott át február 23-án Lajos Zoltán, a kiskunfélegyházi mentőállomás vezetőjének, Papp Györgynek és munkatársainak. Az értékes, 350 ezer forint értékű monitor árát a vállalkozó és diszkós társai által egy tavaly szervezett jótékonysági esten gyűjtötték össze. Az adományhoz több félegyházi vállalkozás is hozzájárult.

A  jótékonysági diszkóban összegyűlt pénz felhasználásáról az intézménnyel egyeztetve döntöttek. A mentők úgy ítélték meg, hogy munkájuk minél biztonságosabb végzését jelenleg egy újabb betegőrző monitor szolgálná, hiszen gyakran nagy távolságról szállítanak betegeket Kecskemétre sürgősségi ellátásra. Ilyen műszerrel jelenleg is rendelkezik a mentőállomás, de szeretnék elérni, hogy minden mentőautóban legyen. Ugyanis a folyamatos monitorizálás, a betegek vizsgálata, majd az ezek alapján végzett terápiák elengedhetetlenül fontosak a betegek mielőbbi felépülése érdekében – mondta el Papp György.

Az eszköz átadásakor Lajos Zoltán fontosnak tartotta elmondani, hogy a jótékonysági diszkón részt vevő 250 – 300 főn kívül a városban élő és tevékenykedő vállalkozók, cégek és magánszemélyek is segítséget nyújtottak, köztük a Rollsped Kft., az NT Kft., Nagy Tibor, Páll Dénes, a Kunplast Kft., a Busa Kft., az SZJ Hungary és a Fornetti Kft.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!