Helyi hírek 2018. március 1. 20:30

A béke egy mosollyal kezdődik

Képgaléria
A béke egy mosollyal kezdődik
A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány az elmúlt év végén szervezett egy jótékonysági rendezvényt a Rocktárban. Az összejövetel célja az volt, hogy a bevételből egy vénaszkennert vásároljanak, amelyet a félegyházi kórház gyermekosztályának ajánlanak fel. Sikeres volt az akció, így a gyermekek és felnőttek vérvételét is megkönnyítő műszert február 26-án adta át Halasiné Papp Anett, az alapítvány létrehozója dr. Fehérvári Istvánnak, a gyermekorvosi szakrendelésen.

A műszer átadásakor Papp Anett elmondta: - A vénaszkenneres gyűjtést az elmúlt évben nagyanyám halálakor határoztam el. Megszerveztem a rendezvényt, amely volt annyira népszerű, hogy a bevételekből és támogatásokból megvehettük a műszert, és szertettel adhatom át a kórháznak. Végezetül még csak annyit szeretnék mondani: Látod mama, megcsináltam!

Dr. Fehérvári István örömmel vette át az adományt. Kifejtette, hogy ez az eszköz jelentősen megkönnyíti a csecsemők és kisgyermekek vérvételét, ugyanis a vénaszkenner akár sötétben is láthatóvá teszi a láthatatlan ereket, így pontosan célozhat az adott orvos, vagy nővérke. De a szkennerrel segíteni tudják azoknak az idősebb embereknek a kezelését is, akiknek már gyengébb a vénájuk, ezzel elkerülhetők a fölösleges szurik.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!