Helyi hírek 2018. február 26. 20:05

Indul a hóügyelet, elősózzák az utakat

Indul a hóügyelet, elősózzák az utakat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint térségünkben akár 10-15 centimétes hó eshet az elkövetkező 24 órában, de az extrém hideg mellett akár hófúvás is előfordulhat. Rádi Rudolf, a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény (KVI) műszaki vezetője lapunknak elmondta, hogy felkészültek a hószolgálatra: még ma este megkezdik az utak elősózását, és előkészítve várja a ma este 9 órától életbe lépő hóügyeletet az intézmény teljes gépparkja.

Fotó: illusztráció - vkszrt.hu

– Ma, azaz hétfő este 21 órától életbe lép a hóügyeletet, ami lehetővé teszi, hogy a havazás beindulása után már két-három órával megkezdhesse a munkát a hószolgálat. Azért kell ennyi időnek eltelnie, mert havat tolni akkor lehetséges, ha az eléri már a 8-10 centimétert – foglalta össze a szakember.

Rádi Rudolf hozzátette, hogy a hószolgálatban részt vesz 3 darab tolólappal és sószóróval ellátott, 2 darab tolólapos munkagép, az ezeket kiszolgáló, sót szállító kisteherautók, összesen 20-25 fős személyzettel, továbbá 12 fő kézi munkaerő a terek, gyalogos átkelők, buszvárók, forgalmas járdaszakaszok síkosságmentesítésére. Ennek során előnyt élveznek a kerékpárutak, a gyalogos átkelők és a város főbb útvonalai, s ezek után következik a többi útszakasz.

A hószolgálat munkájának hatékonyságát a lakosok is segíthetik azzal, hogy a keskeny utcákban parkoláskor figyelembe veszik, hogy a munkagépek elférjenek a parkoló gépkocsik mellett.

Figyeljünk, vigyázzunk egymásra! A magáningatlanok, üzletek előtt a tulajdonosok, üzemeltetők gondoskodjanak a hóeltakarításról és a síkosságmentesítésről!


 

Kövessen minket a Facebookon is!