Helyi hírek 2018. február 27. 12:30

Félegyházán senkit nem fenyegethet fagyhalál

Képgaléria
Félegyházán senkit nem fenyegethet fagyhalál
Rendkívül hideg idő érkezett térségünkbe a tél végén. Kiskunfélegyházán a hajléktalanszállóban azonban mindenki menedéket találhat. A szálló minden rászorulót befogad, meleg étellel, teával látják el a hideg elől menekülőket. A tanyagondnoki szolgálat munkatársai pedig fokozott figyelemmel kísérik a külterületen élőket, különös gondot fordítva az idősekre.

A hajléktalanszálló vezetője, Magyari Szilvia elmondta, hogy a vörös riasztás idejére úgynevezett „amnesztiát” hirdetett az intézmény. Ez azt jelenti, hogy a rendkívüli hideg ideje alatt azokat is befogadják, akiket korábban – bármilyen okból – kitiltottak a szállóról. Minden érkezőt forró teával fogadnak, meleg vacsorához jutnak a szálló lakói, és napközben is többszöri étkezést tudnak biztosítani az önkormányzati és pályázati támogatásnak köszönhetően. Az elmúlt napokban Kecskemétről, Kiskunmajsáról és Kiskunhalasról érkeztek főleg segítségre szorulók.

A tanyagondnoki szolgálat is felkészült a rendkívüli időjárásra. A tanyagondnokok fokozott figyelemmel kísérik a külterületen élő időseket. Mindennap bevásárolnak, segítenek a gyógyszerek beszerzésében, az orvoshoz jutáshoz. Együttműködnek a mezőőrökkel is, akik jelzik, ha bárhol gondot észlelnek, és közreműködnek a tűzifa beszerzésében is.  

Fotó: Fantoly Márton

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!