Helyi hírek 2018. február 28. 14:00

Elnézést kér a városvezetés az elmaradt hóeltakarítás miatt

Elnézést kér a városvezetés az elmaradt hóeltakarítás miatt
Dr. Faragó Zsolt jegyző közleményben kér elnézést Félegyháza lakóitól a ma reggel elmaradt hóeltakarítás miatt. A felelős munkaviszonyát megszüntették.

– Bár a városvezetéstől két nappal ezelőtt a KVI munkatársai azt a határozott utasítást kapták, hogy a meteorológiai szolgálat által időben jelzett havazással kapcsolatos teendőket – beleértve az elősózást, a kézi és gépi takarítást – maximális kapacitással lássák el, és erre minden feltétel adott is volt, ma hajnalban magam is döbbenten tapasztaltam, hogy ez nem történt meg.

Február 27-én, kedden egész nap a területen voltak és végezték a hóeltakarítást a KVI munkatársai, azonban – számomra egyelőre ismeretlen okból – az éjszakai műszakot a KVI illetékes vezetője nem rendelte el. Ezzel magam is döbbenten szembesültem ma hajnalban, amikor végig autóztam a városon, hogy ellenőrizzem az elrendelt munka elvégzését. Az okokra, ami miatt ma reggel takarítatlan utakon kényszerültek közlekedni a félegyháziak, a KVI igazgatójától kértem magyarázatot, aki személyi mulasztásról tájékoztatott, valamint arról, hogy a felelős személy munkaviszonya megszüntetését kezdeményezi.

Mi, Félegyháza vezetői is itt élünk, dolgozunk, itt visszük gyerekeinket óvodába, iskolába. Sajnálom, hogy ez a helyzet előfordulhatott annak ellenére, hogy a személyi és tárgyi feltételek egyaránt rendelkezésre állnak. Ezért ezúton is elnézést kérünk a város lakosságától! Munkatársaink többsége – a hivatalban és az intézményeknél is – nagyon komolyan veszi a munkáját, élethivatásként végzi azt. Ennek is köszönhető, hogy nagyon sok pozitív dolog történik a városban, amit az emberek láthatóan respektálnak is. Célunk a jövőben is az, hogy az élet minden apró részletében érezzék: a városnak van gazdája, és a jó gazda gondosságával járunk el – írja közleményében a jegyző.



 

Kövessen minket a Facebookon is!