Helyi hírek 2018. március 1. 07:30

Ifjúsági csere Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Ifjúsági csere Kiskunfélegyházán
Még tavaly július közepén rendezték meg Kiskunfélegyházán a Kreatív Mozaik Alapítvány szervezésében és a Tempus Közalapítvány támogatásában a román, szlovák és magyar barátság tagjaiból létrejött ifjúsági cserét. A sok munka meghozta gyümölcsét, hisz nagy sikert aratott a résztvevő gyerekek körében. A mindennapi program óramű pontossággal ki volt találva, meg volt szervezve.

A vendégeket a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző iskolája és Kollégiumában szállásolták el. Érkezésük után a bemutatkozás sem maradhatott el, ezért játékosan próbáltunk megismerkedni egymással. Délelőttönként tréningeken vettünk részt.

Minden egyes nap más és más témát dolgoztunk fel, de az összekötő kapocs a bűnmegelőzés volt. Az elhangzottak remek tanulságként szolgáltak mindenki számára, hisz szó esett a nemek közti egyenjogúságról, családon belüli erőszakról illetve az internetes zaklatásról és annak veszélyeiről.

A szervezők törekedtek a színesebbnél színesebb programokra, biciklitúrát, fagylaltozást fűztek a délutáni programokba, ezen kívül 3 napot tölthettünk el Kiskunfélegyházán, 3 napot pedig Szegeden. Ez utóbbi helyen eltöltöttünk egy délutánt az aquapoliszban, majd a programot egy szabaduló szobából való kijutás is színezte.

A hét feladataként kisfilmet kellett forgatnunk, és az általunk választott tetszőleges témát kellett közösen csapatmunkában feldolgozni. Teljes lendülettel mélyedtünk el a feladatban, szabad kezet kaptunk, a kreativitásunknak csak mi szabhattunk határt. Az utolsó nap mindegyik csapat bemutathatta az elkészült alkotásokat, amelyet részletesen elemeztünk.

A csereprogramról mindenki új élményekkel tért haza, hasznos tudással és nem mellesleg szoros baráti kapcsolatokkal, ami ez alatt a pár nap alatt alakult ki.

Almási Emerencia
 

Kövessen minket a Facebookon is!