Kitekintő 2018. március 8. 11:30

Hamarosan leáll a Google Drive régi kliense

Hamarosan leáll a Google Drive régi kliense
Nemsokára teljesen elavulttá válik a Google Drive régi kliense. A kliensprogram friss verziója már tavaly szeptember óta elérhető, a Google pedig felhívta rá a figyelmet, hogy hamarosan már csak ezzel lehet majd a fájljainkat szinkronizálni. Ennek el is jött az ideje, ugyanis március 12-étől a régi változatot nem lehet többé használni.

Amennyiben tehát nem töltjük le az új programot, a fájljainkat többé nem tudjuk szinkronizálni a PC és a felhő között. A váltás sokaknak kellemetlen procedúra lehet, ám megéri. Amint eltávolítjuk a régi verziót és telepítjük az aktuálisat („Biztonsági mentés és szinkronizálás"), új funkciók válnak elérhetővé. Többé már nem csak a Drive mappa tartalmát szinkronizálhatjuk, hanem bármelyik szabadon választott könyvtárat is.

Ebből adódóan akár az Asztal, a Dokumentumok, a Képek stb. is feltölthető, ergo biztonsági mentést készíthetünk az összes fájlunkról, ami hasznosnak bizonyulhat. A frissítés a Google Drive weboldaláról tölthető le, mind Windows-ra, mind macOS-re. Arról egyelőre nincs információ, hogy egyéb oprendszerekre érkezik-e az új program.

Kovács Dávid

 

Kövessen minket a Facebookon is!