Kistérség 2018. március 27. 12:00

Megújul az egészségügyi ellátás Gátéron - videóval

Képgaléria
A háziorvosi és védőnői szolgáltatás Gátéron 18 millió forintos – vissza nem térítendő – uniós támogatásból újult meg. A beruházás keretében a Petőfi Sándor utca 14. szám alatt újítottak fel egy önkormányzati épületet, ahol kialakították az infrastruktúrát, rendezték az udvart, akadálymentes parkolót, fedett babakocsi- és biciklitárolót alakítottak ki és új eszközökkel is felszerelték az intézményt. A beruházás hozzájárult ahhoz, hogy egy modern, az egészségügyi szolgáltatáshoz méltó környezetben lássák el Gátér község lakóinak magasabb színvonalú egészségügyi ellátását. Egyben a projekt egyik fő célja is megvalósult, hogy az egészségügyi ellátást biztosító, tapasztalt és szakképzett munkaerő a helybéliek egészségét szolgálhassa a továbbiakban is.

Az ünnepélyes átadáson Jánosiné Gyermán Erzsébet polgármester asszony beszámolt arról, hogy az elmúlt három évben mintegy 44 millió forint értékben sok új beruházás valósult meg a községben. Térköveztek, a faluházban nyílászárókat cseréltek, szigeteltek, a polgármesteri hivatal tetőzetét és homlokzatát rendbe tették, bővítették a ravatalozót .

Az átadási ünnepségen jelen volt Rideg László a megyei közgyűlés elnöke, aki elmondta, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat vezetése legfontosabb feladatának a megye 119 településének támogatását tartja. Fontos célkitűzés, hogy ne csak a nagyobb, hanem a kisebb településekre is gondot fordítsanak. Ebben a kérdésben folyamatos egyeztetéseket folytatnak a települések vezetőivel. Így a megye rendelkezésére álló mintegy 63 milliárd forintos keretből igyekeztek megvalósítani azokat az elképzeléseket, amelyeket a településvezetők a legfontosabbnak tartottak.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!