Közélet 2014. július 16. 13:20

Bemutatkozott a kormánymegbízott

Bemutatkozott a kormánymegbízott
Mint ismert, július 1-től Kovács Ernő Bács-Kiskun megyében a kormánymegbízott. A volt tiszakécskei polgármester dr. Kerényi Jánostól vette át a stafétát, akinek – tekintettel arra, hogy az április 6-ai országgyűlési választáson képviselői mandátumot szerezett – összeférhetetlenség miatt szűnt meg a megbízása. Az új kormánymegbízott július 16-án, szerdán délelőtt sajtótájékoztatón beszélt terveiről.

Dr. Kerényi János országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy a kormányhivatalok fennállása óta eltelt 3,5 évben komoly szervezeti átalakítások történtek, és a megkezdett munkát folytatni kell. A kormánymegbízott az – hangsúlyozta Kerényi János – aki a kormányzati elképzeléseket minden megyében továbbítja az államigazgatás résztvevőinek.

Kovács Ernő bemutatkozásként polgármesteri tevékenységének eredményeit foglalta össze. Mint mondta, egy jól működő önkormányzatot hagyott ott, és egy minden tekintetben jól megszervezett és jól működő kormányhivatalt vesz át.

– 1998-ban egy rosszul működő önkormányzatot örököltem, ma – miközben megtartottuk intézményeinket – nincsenek anyagi gondjai az önkormányzatnak, és hitelek nélkül gazdálkodtunk. Komoly fejlesztési tervei vannak Tiszakécskének, amelyekhez az anyagi források is rendelkezésre állnak. Az ott megvalósított ügyfélközpontú szemléletmódot hozom magammal a kormányhivatalhoz is. Fontosnak tartom, hogy az ügyfelek mindig lássák a segítő szándékot, a megértést és a tiszteletet. Mindezt a törvények szerinti eljárás és a részrehajlás teljes kizárása teszi teljessé.

Kovács Ernő elmondta: mióta átvette hivatalát, a polgármesteri teendők átadása mellett a szervezettel, a törzshivatal vezetőivel, alkalmazottaival, valamint a szakigazgatási szervek vezetőivel ismerkedett. A jövőre vonatkozóan hangsúlyozta: a kormány szándéka a kormányhivatalok további erősítése. Kerényi János hozzátette: a szlogen továbbra is változatlan, miszerint mindent a lakosság és az ügyfelek érdekében.

T. T.

 

Kövessen minket a Facebookon is!