Sport 2018. április 15. 16:00

Döntőbe jutott az Astra - videóval

Képgaléria
Kettős győzelemmel bekerült a női futsal NB I. döntőjébe az Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls. A Szekszárdon elért sikert követően az együttes a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban harcolta ki a finálét. Az első mérkőzéshez hasonlóan a párharc második találkozója is bővelkedett izgalmakban. Előbb vezetett, majd hátrányba került az Astra, a végén azonban sikerült a fordítás, a csapat 3-2-re győzött. A három megnyert mérkőzésig tartó döntőben az Astra a Tolna-Hajdúböszörményi TE párharc továbbjutójával találkozik.

Az Astra - Szekszárd párharc első felvonásának ismeretében izgalmas találkozóra lehetett számítani a női futsal NB I. elődöntőjének második összecsapásán. Szekszárdon hosszabbítást követően 4-2-re győzött Astra, így lépéselőnybe került a két megnyert mérkőzésig tartó párharcban.

Mindkét csapatot elkísérték szurkolói, valódi futsal derbinek adott otthont a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok április 14-én.

A mérkőzést az Astra kezdte jobban, de a mezőnyfölény ellenére a helyzetekből nem született gól. A szekszárdiak szervezetten védekezve gyors ellentámadásokra rendezkedtek be. A taktikus játék sokáig nem eredményezett találatot.

Az első félidő hajrájában végül megzördült a háló, egy szép akciót követően Nagy Anett előbb a kapufát találta el, míg a kipattanót Dikanová Dominika értékesítette. A vezetés csupán két percig tartott, a szekszárdiak Beke Adrienn révén gyorsan válaszoltak, így a szünetre 1-1-es állással mentek a csapatok.

 

A félidőben ünnepélyes keretek között az Astra U15-ös csapatának játékosai és edzői is megkapták ezüstérmeiket és a második helyért járó kupát. Amint arról már beszámoltunk, a félegyházi játékosokból álló együttes nagyszerű eredményt elérve második lett korosztályában. 

 

A fordulást követően szinte a középkezdésből előnybe került a Szekszárd, a némileg meglepő fordítás rövid időre ugyan kicsit visszavetette az Astrát, de sikerült rendezni a sorokat, míg a lendületbe jövő szekszárdiak elpuskázták helyzeteiket a kitámadó Astrával szemben. (1-2)

Az utolsó 10 percben végül megtört a jég, a nagyot küzdő Astra Nagy Anett passzát követően Szabó Boglárka találatával előbb kiegyenlített, majd három perccel a lefújás előtt Krascsenics Petra a győztes gólt is megszerezte egy lapos lövéssel. (3-2)

A vendég szekszárdiak ugyan mindent megpróbáltak, de a hősiesen védekező Astra megőrizte előnyét, így bejutott a fináléba.

Értékelések:

Nagy Anett (játékos, Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls):

- Jó mérkőzéseket játszottunk a Szekszárddal, minden játékos nagyot küzdött a pályán. Már az első félidőben eldönthettük volna a párharcot, a bekapott gólt követően fordítottunk, megérdemelten nyertünk. Meg szeretnénk szerezni a bajnoki címet, mindent megteszünk a győzelemért.

Krascsenics Petra (játékos, Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls):

- A játék képe alapján megérdemelt győzelmet arattunk, saját hibákból kaptuk a gólokat, de sikerült javítanunk. A döntőben szívünket-lelkünket kitesszük a pályára.

Dombó János (vezetőedző, Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls):

- Rendkívül erős ellenfelet búcsúztattunk, mindkét mérkőzés nehéz volt, a tét egy kicsit rányomta a bélyegét a játékunkra, ennek ellenére mi irányítottunk. Örülni szeretnénk a döntőbe jutásnak, ellenféltől függetlenül a bajnoki cím lebeg a szemünk előtt.

 

Női Futsal NB I. Elődöntő 2. mérkőzés 04. 14.

Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls - Agenta Girls Szekszárd FC 3-2 (1-1)

Gólszerzők: Dikanová Dominika 16. p., Szabó Boglárka 32. p., Krascsenics Petra 37. p. ill. Beke Adrienn 18. p., Horváth Katalin 21. p.

 

Női Futsal NB I. Elődöntő 1. mérkőzés 04. 08.

Agenta Girls Szekszárd FC – Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls 2-2 Hosszabbítás után: 2-4 (0-0)

Gólszerzők: Horváth Katalin 28. p., Fábián Rebeka 39. p. ill. Halászi Kinga 29. p., Krascsenics Petra 34. p., Nagy Anett 47. p., 48. p.

 

Döntőbe jutott az Astra kettős győzelemmel.

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!