Kistérség 2018. április 17. 15:30

Madárröptetés a pálmonostorai iskolában

Képgaléria
Madárröptetés a pálmonostorai iskolában
A Pálmonostorai Gárdonyi Géza Általános Iskola 2017 őszén kapta meg a „Madárbarát” címet. Az iskola udvarán számos madáretető van elhelyezve, amelyet a téli madáretetési szezonban a diákok töltenek fel eleséggel, biztosítva a madaraknak az élelmet.

Április 10-én, nagy élményben lehetett részük a pálmonostorai óvodásoknak és iskolásoknak. Iványi Gabriella tanárnő meghívására, Kiss Balázs, a Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési Társaság elnöke látogatott el iskolába. A társaságot néhány fiatal és lelkes természetbarát hívta életre azzal a céllal, hogy felhívják a gyerekek figyelmét arra, hogy társadalmunk jövője kizárólag a természeti környezetünkkel folytatott együttműködéssel, közös érdekeink feltétlen szemmel tartásával valósítható meg. Azon munkálkodnak, hogy életszemléletüket minél több ember számára megmutassák.

Az iskola diákjai és a község óvodásai életközelből ismerkedhettek meg egy afrikai uhu bagoly, egy tojó és egy hím ölyv életmódjával, viselkedésével. A gyerekek a védőkesztyűs karjukra ültethették a madarakat, megszemlélték erős karmait, tollazatukat. A sok értékes információ mellett a madár repülését is jól láthatták, hiszen felettük néhány centire szálltak el az ízletes csibelábakért.
 

Kövessen minket a Facebookon is!