Sport 2018. május 4. 18:00

Nagy sikert hozott a Félegyházi Küzdősport Gála - videóval

Képgaléria
Az előzetes várakozásokat is felülmúlta a hagyományteremtő célzattal első alkalommal megrendezett Félegyházi Küzdősport Gála. A színes és sokrétű programok között többek között thai box, MMA, K-1, ökölvívás és karatebemutató is helyet kapott. Az eseményt a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Egyesület vezetője, Nagy Krisztián és Simon Zoltán sportszervező közösen valósította meg. A teltházas versenyen izgalmas mérkőzéseket és kiütéseket is láthatott a nagyérdemű.

A két részből álló program során a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Egyesület felnőtt versenyzői, a Félegyházi Térségi Sportiskola thai boksz szakosztályának utánpótláskorú tagjai, valamint a Kiskunfélegyházi MMA Sportegyesület versenyzői és a Kiskunfélegyházi HTK ökölvívói léptek ringbe. Elsőként a még kezdő, vagy a szárnyaikat bontogató versenyzők mutatkoztak be. A felhozó mérkőzések is jelentős számú közönség előtt zajlottak. A gála nem titkolt célja volt a sportágak megismertetése, népszerűsítése és a félegyházi fiatalok bemutatása a helyi közönségnek – mondta el Nagy Krisztián, szervező.

- Az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők és szurkolók, szerencsére sok félegyházi követte nyomon a történteket. Közel ezer néző látogatott ki a gálára, örülök neki, hogy ekkora sikert értünk el. A gálát tudatosan úgy építettük fel, hogy a legifjabb versenyzők is helyet kapjanak. A visszajelzések alapján a Senpai Kurucz László 1. Dan. által vezetett Kiskunfélegyházi Kumite Sport Egyesület karate bemutatója ugyancsak nagy sikert hozott. A későbbi gálák során további egyesületek bevonását tervezzük.

Összesen harminc mérkőzést láthatott a publikum, Gera Zorka és Kármen Gujka K1-es küzdelme külön kuriózumnak számított. Az esti főmérkőzést a verseny zárásaként Nagy Krisztián a kolozsvári Cibu Adrián ellen vívta, ami a román versenyző sikerét hozta. A tervezett visszavágót előreláthatólag szeptemberben rendezik meg. Nagy Krisztián hozzátette, a gála elérte a célját és reményei szerint lendületet adhat a félegyházi küzdősport egyesületek számára.

 

Kép: Gubu Zoltán, Nagy László, Bencsik László

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!