Sport 2018. április 25. 08:30

Nagy port kavartak - videóval

Képgaléria
Ahogy arról korábban már írtunk, április 21-én és 22-én zajlott a kétnapos Adrenalin Kupa tereprali verseny Bugacon. A mezőnyben a Dakart megjárt pilóták mellett amatőrök is versenybe szálltak, s a látványos terepversenyen az autók, motorok és quadok mellett a nagyon népszerű kamionok és újdonságként side-by-side-ok is képviseltették magukat.

Negyedik alkalommal rendezték meg az Adrenalin Kupát Bugacon. A pálya jó adottságai miatt – főként mivel eső esetén sem képez jelentős akadályt a sár – a határon túlról is szívesen jöttek versenyzők a futamra.

A hétvégi verseny a Nyílt Terep-rallye Országos Bajnokság I. futama, valamint a CEZ bajnokság III. futama volt. Két napon zajlottak a szelektívek, szombaton, az első versenynapon a profi versenyzők két 102 kilométeres, míg az amatőrök kettő 60 kilométeres távot tettek meg. Vasárnap, a verseny záró napján további két 67 kilométeres mért szakasz várt a versenyzőkre.

A bugaci mezőnyben a tereprali szakágon belül az összes kategória képviseltette magát – tudtuk meg Varga Imre szervezőtől. A motorok, terepjáró dzsipek, quadok mellett a verseny igen látványos óriásai, a kamionok, és a könnyed side-by-side-ok is jelen voltak. A verseny izgalmát növelte, hogy az útvonal a tereprali sajátosságaként titkos volt, azt a versenyzők csupán a rajt előtt egy órával kapták meg.

Bugac egyre bővülő turisztikai kínálatához jól illeszkedik a tereprali, amely egyúttal a szezon szabadtéri rendezvényeinek nyitánya is volt. Szabó László, Bugac polgármestere elmondta, hogy bár az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy nem lesz verseny, az egyeztetések eredményeképpen mégis lett szervezőcsapat, aki vállalta a rendezvény lebonyolítását, amely a település turisztikai fejlődésének fontos pillérét képezi.

A mezőnyben bugaci indulók is voltak. Az amatőrök között a Sutus Norbert, Opauszki Tibor páros egy Audi Range Rover átalakított autóval vágott neki első versenyüknek, amelyet egy sajnálatos műszaki hiba miatt az első futam után fel kellett adniuk.

A szintén első tereprali versenyén induló Neisz Dávid többszöri esései dacára kétütemű motorjával sikeresen teljesítette a távot, a vasárnapi utolsó megmérettetésen a második helyen, összesítettben pedig a hatodik helyen végzett.

A látványos futamok több településen zajlottak, de a kialakított nézői pontokon az érdeklődők több helyszínen figyelemmel követhették a versenyt, és a Táltos Lovaspanzió udvarán kialakított szervízpark is látogatható volt. A szervezést a környékbeli települések önkormányzatai, a Kiskunsági Nemzeti Park és a KEFAG Zrt. is segítette, hiszen a verseny jelentős része ezeken a területeken folyt.

K. G.

Fotó: Messzi-Szabó Gábor
 

Kövessen minket a Facebookon is!