Közélet 2014. július 19. 10:30 Forrás: kecskemetitv.hu

A repülőkórház épületébe költözhet a vidékfejlesztési államtitkárság

A repülőkórház épületébe költözhet a vidékfejlesztési államtitkárság
A tervek szerint 2015. január 1-jétől kezdheti meg működését Kecskeméten a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága. Kerényi János országgyűlési képviselő megerősítette: a megyében megvan az a szellemi tőke, amely egy ilyen hivatal működtetéséhez kell, és úgy tűnik megtalálták a legmegfelelőbb helyszínt is ehhez.

Bács-Kiskun Megyében megvan a szükséges humánerőforrás és képzett szakemberekben sincs hiány a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkárságának működtetéséhez.- hangsúlyozta Kerényi János országgyűlési képviselő tegnapi híradónknak adott interjújában. Mivel Bács-kiskun az egyik legnagyobb mezőgazdasággal foglalkozó és a legtöbb uniós támogatást felhasználó megye, ezért ésszerű lépés, és a térség mezőgazdasági tevékenységének elismerése és megerősítése is lenne az államtitkárság Kecskemétre helyezése. Az ügy nem került le a napirendről, már folynak az átszervezés előkészületei.

„Ha minden a tervek szerint megy, akkor 2015 elejére felállhatna ez a rendszer. Az elmúlt hetekben az államtitkár úrral volt egy tárgyalásunk, most keressük a helyszínt” – nyilatkozta Kerényi János. Az országgyűlési képviselő elárulta, jelenleg erre a legalkalmasabbnak az egykor a megyei önkormányzat, ma már az állam tulajdonában lévő Repülőkórház épületét vélik.

„Én a legmegfelelőbb helyszínnek ezt találnám, ez a Honvédelmi Minisztérium és a GYEMSZI, az egészségügyi államtitkárság kezelésében van jelen pillanatban, ez a helyszín tökéletes lenne” - tette hozzá.

Az országgyűlési képviselő szerint mintegy 100 embert érint az átszervezés. Az előzetes felmérések alapján a jelenlegi dolgozók 50 %-a vállalná a lejárást, de Kerényi János hangsúlyozta a megyében bőven megvan az a szellemi tőke, amely egy ilyen államtitkárság működtetéséhez szükséges.

Kövessen minket a Facebookon is!