Helyi hírek 2018. május 2. 20:30

A parkerdei majális kihagyhatatlan - videóval

Képgaléria
Május elsején reggel a város főutcáján fúvósaink vidám zenéje ébresztette a félegyháziakat, toborozva őket a parkerdei majálisra. Igyekezetük nem volt hiábavaló, mert a szépen rendezett parkerdőbe nagyon sokan kilátogattak, hogy részesei lehessenek a gazdag programnak. A szokásrendnek megfelelően sok közösség bográcsot, sátrat állított, hogy a szórakoztató programok közepette baráti beszélgetésre és egy finom ebédre invitálják ismerőseiket, barátaikat. A rendezvényre kilátogatókat Csányi József polgármester köszöntötte. Ezt követően a színpadon a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes, majd a Padkaporos Táncegyüttes bemutatója szórakoztatta a nagyérdeműt, miközben a fiatalok májusfát állítottak, amelyet örömteli tánccal üdvözöltek.

A színpadon ezt követően fellépett a Félegyházi Népdalkör, a Barátság Énekkar és a Kunplast Szupernagyik előadása sem maradhatott el. A gyerekeket Gulyás Réka és Gulyás László Vándormuzsikus „Mátyás mesék” című interaktív játéka szórakoztatta. Délután színpadra lépett a Kiskalász Zenekar és bemutatót tartott a Silver Step Tánccsoport.

Miközben a színpadon az előadások, bemutatók zajlottak, a nagytisztáson vidámpark, óriás csúszda, ugrálóvár, trambulin, az Izgő-mozgó Kölyökklub Egyesület kézműves sátra, a Süveges Autósiskola, a Félegyházi Lovas Klub Egyesület és a Zöldmező Lovas Egyesület foglalkoztatta a gyerekeket.

A kistisztáson a spotegyesületek , köztük a Kyokushin Kumite és a Birkózó Sportegyesület, a  Turul Koppány Íjász Szakosztály és a KHTK Fénypárducok Íjász Szakosztály népszerűsítette sporttevékenységét.

A május elsejei program 18 órakor a nagyszínpadon a Neoton Família koncertjével zárult.

s. r.

Fotók: Fantoly Márton, Kiss Gabriella, Messzi-Szabó Gábor

 

Kövessen minket a Facebookon is!