Közélet 2014. július 20. 21:45 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Lelőtte a nagymamáját

Lelőtte a nagymamáját
Bejelentés érkezett a rendőrségre 2014. július 20-án 13 óra 52 perckor arról, hogy egy férfi engedéllyel tartott vadász lőfegyverével lajosmizsei tanyáján megölte 76 éves nagymamáját és az udvarban lévő háziállatokat is lelőtte. Mivel az elsődleges információk szerint a férfi fegyvert tartott magánál, ezért elfogásához a rendőrség a speciális szaktudással rendelkező Terrorelhárítási Központ (TEK) bevetési egységét kérte fel.

A TEK műveleti egysége rövid idő alatt a helyszínre érkezett, de az ámokfutó ekkorra már elhagyta a tanyát. A férfi menekülése közben egy nyílt területen megállt, ahol a TEK tárgyalói fel tudták venni vele a kapcsolatot.


A többórás tárgyalás eredményeként, a férfi a nála lévő három vadászfegyverből kettőt kidobott az autóból. A nála maradt harmadik fegyvert jól láthatóan tűzkész állapotba helyezte, a gépkocsiból kiszállt, megadást színlelt, majd hirtelen a nála lévő fegyvert a szájába helyezte és öngyilkosságot próbált elkövetni. A TEK mesterlövésze ekkor a férfit vállon lőtte, így mentve meg őt a biztos haláltól. Az ámokfutót ezután a TEK kommandósai elfogták és átadták az OMSZ munkatársainak, akik a sérültet kórházba szállították.

A férfi a művelet során nem volt sem együttműködő sem beszámítható, több alkalommal is a TEK munkatársaira fogta fegyverét.

Kövessen minket a Facebookon is!