Kultúra 2018. május 29. 09:30

A gyerekek örömmel örökítik meg a bajuszosokat

Képgaléria
A gyerekek örömmel örökítik meg a bajuszosokat
A gyerekek is figyelemmel kísérték a Városalapítók Hete rendezvényeit, de ezen kívül készültek is rá egy-egy rajzzal. A Magyar Bajusz Társaság ugyanis alkotói pályázatot hirdetett meg „Volt egy ember, nagy-bajuszos” címmel. Az ovisok és az általános iskolások is fogékonyak voltak a témára. A sok-sok beérkezett alkotást Molnár János, Molnár István és Jászvásy Zoltán képzőművészek értékelték. Nem volt könnyű a sorrend megállapítása, mert, ahogy elmondták, a gyerekek fantáziája kimeríthetetlen. Nagyon sokszínű technikával találkoztak és szebbnél-szebb képekről kellett dönteniük, éppen ezért megosztott díjakat is kiadtak.

A döntés a hosszas szemlélődés és gyönyörködés után azért megszületett: Az óvodások rangsora: I. Szunyi Léna (Dózsa óvoda Cica csoport), II. Sándor Vivien (Constantinum óvoda) és Miklós Boglárka (Nagyszőlő úti óvoda), harmadik lett Vidéki Noémi, a Pillangó csoportból.

Az iskolások versenyét Réczi Anna (Batthyány Iskola 4.z.) tanulója nyerte. A második helyen Fehér Dániel Sándor (Dózsa iskola 3.a) és Hegedűs Jász Noémi (Batthyány 1.a) végzett, harmadik lett Szunyi Laura (Dózsa iskola 2.b.)

A zsűri különdíjakat is adományozott a május 26-ai díjátadón. A jeles képzőművész bírálóbizottság különdíjjal ismerte el Fekete Máté, Mészáros Zselyke, Lajos Kinga, Kovács Zsófia és Juhász Ábel alkotását

 

Kövessen minket a Facebookon is!