Helyi hírek 2018. május 31. 07:30

Elfogadta a rendőrség és a tűzoltóság éves beszámolóját a képviselő-testület - videóval

Képgaléria
Kiskunfélegyháza képviselő-testülete május 30-ai ülésén elfogadta a félegyházi rendőrség és tűzoltóság 2017. évi munkájáról szóló beszámolókat. A rendőrség munkájához kötődő határozatot Bense Zoltánnak, a városüzemeltetési bizottság elnökének kiegészítésével fogadták el, amelyet így fogalmazott meg: A képviselő-testület szorgalmazza a rendőrkapitányság létszámának a 2007-es szintre történő visszaállítását, figyelemmel a városban megvalósult állami és magánjellegű munkahelyteremtő beruházásokra és az ahhoz kapcsolódó lakosságszám növekedésre, valamint a város közlekedési, ipari és kistérségi központ jellegére. A képviselő-testület javaslatot tesz, hogy állítsák vissza a rendőrség portaszolgálatát - rendőri státusz biztosításával - a munkaidőn kívüli időszakban is.

A képviselők döntést hoztak arról is, hogy az önkormányzat 800 ezer forinttal támogatja a  Szent István Templom tornyainak lemezborításának javítását. Szintén 800 ezer forinttal járul hozzá az Ótemplom közösségi terének kialakításához. A Kiskunfélegyházi Baptista Gyülekezet imaházának fejlesztési munkálataihoz kap 500 ezer forint támogatást. Az Egyesült Protestáns Egyház épületeinek felújításai munkálatait is 500 ezer forinttal támogatja az önkormányzat.  

Támogatták a városatyák azt az előterjesztést is, amely a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda engedélyezett munkavállalói létszámát 2 pedagógussal és egy technikai dolgozóval bővíti.

s. r.  
 

Kövessen minket a Facebookon is!