Kistérség 2018. június 1. 09:30

Zárónapi rendezvények a Falvak Éjszakáján

Képgaléria
Zárónapi rendezvények a Falvak Éjszakáján
A május 26-27-i hétvégén tartott Falvak Éjszakája fesztivál második, záró napján további programok várták a Jakabszállásra érkezőket.

A fesztivál keretében már hagyományként rendezik meg ilyenkor az Öregfiúk focimeccseket a jakabi focipályán, ahol a helyi csapat megnyerte összesítettben a bajnokságot.

Délután az Új Életek Sétányán a négy éve indult kezdeményezés idei folytatásaként a 2017-ben megszületett gyermekek tiszteletére újabb rózsákat ültettek el. Az ünnepségen Szabó György Róbert polgármester, és Forczekné Tóth Csilla alpolgármester köszöntötte a község legifjabbjait és a hozzátartozókat, kiemelve, hogy tavaly az előző évnél is több gyermek született Jakabszálláson. A sétányon elhelyezett újabb táblán 30 gyermek neve áll, akik a fejlődő település stabil jövőképét jelentik Jakabszállás számára.

– Jakabszállás lakónépességének növekedéséhez önök is hozzájárulnak, amelynek köszönhetően településünk lélekszáma 2015 óta 114 fővel növekedett – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy bízik abban, hogy ez a növekedés a következő években tovább emelkedik.

Este a Jézus Szíve Római Katolikus Templomban tartott és dr. Kiss Katalin által szervezett koncert zárta a fesztivált. A jótékonysági fellépésen a kecskeméti Kodály Intézet hallgatói szerepeltek, akik műsorukkal egzotikus tájakra kalauzolták el a hallgatóságot.

Az előadók a világ különböző tájairól, zömében Ázsiából érkeztek, és tradícionális énekeikkel egy-egy szeletét mutatták be sokszínű kultúrájuknak. Egy Ausztráliából érkező hallgató az őslakosok “Aboriginal” táncát és énekét mutatta be, majd ugyanitt neves zeneszerzők darabjai is felcsendültek, a koncert végén pedig Kodály Zoltán Fölszállott a páva népdala is hallható volt magyar nyelven.

A remek akusztikájú templom csodálatos zenei élményt nyújtott a hallgatóságnak, akik adományukkal a templom felújítását is támogathatták. PhDr. Juhos Imre atya a koncerttel kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy a templomban tartott hangverseny külön érdemként szolgál, hiszen aki Isten házában énekel, az duplán imádkozik.

K. G.

Fotó: Kiss Gabriella
 

Kövessen minket a Facebookon is!