Helyi hírek 2014. július 22. 10:00

Bringával a Duna forrásához és vissza

Képgaléria
Bringával a Duna forrásához és vissza
Augusztusban pattan nyeregbe Hojsza Fruzsina és Ballagi Károly, hogy Félegyházáról egészen a Duna forrásához és vissza kerekezzenek. A mintegy 2700 kilométeres túra útvonala elkészült. A fiatalok egy egész hónapot szánnak a kalandra.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a félegyházi születésű Hojsza Fruzsina jelenleg Szegeden orvostanhallgató, Ballagi Károly pedig Kecskeméten tanul anyagmérnök szakon, de szülővárosában, Kiskunfélegyházán él. Két évvel ezelőtt, együtt fedezték fel a biciklis túrák szépségét, és szerettek bele.

Az első hosszabb túrát 2012 nyarán tették meg, amikor az Országos Kerékpáros Körtúra 1750 kilométeres szakaszát tekerték végig 18 nap alatt.

Mint korábban a Közlönynek már elmondták, az út során szeretnék kipróbálni a Couchsurfing-et, vagyis kanapészörföt, aminek a lényege, hogy a világ más részein élők szívesen fogadnak be kirándulókat egy-egy éjszakára.

A két félegyházi fiatal weboldalán, a www.frukarbringa.hu további részleteket osztanak meg azokkal, akik itthonról szeretnének drukkolni nekik. És persze hazatérésük után várjuk az élménybeszámolót is! T. T.

Kövessen minket a Facebookon is!