Kultúra 2018. június 4. 11:30

„Szerelem a síron túl is…”

Képgaléria
„Szerelem a síron túl is…”
A Petőfi Emlékév programjához és a helyi Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódva mutatták be a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban Juhász István nyugalmazott középiskolai tanár legújabb könyvét. A „Szerelem a síron túl is…” kötet Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szenvedélyes, néha buktatókkal tarkított szerelmét és házasságát mutatja be az olvasóknak. A könyvbemutatón – személyes élményeit is felelevenítve – Csányi József polgármester méltatta a szerző munkásságát, az új kiadványt.

A megnyitón Juhász István elmondta, hogy a könyv megírásához az adta az apropót, hogy 190 éve született Szendrey Júlia és 150 éve halt meg. A másik ok pedig az, hogy ez egy romantikus, szép és nagy szerelem volt. Voltak benne szomorúságok, buktatók, de végül mégis egymásra talált Júlia és Sándor, beteljesült boldogságuk. Ezt a történetet én úgy éltem meg, mintha velem történt volna. És remélem, hogy akik elolvassák a könyvet, azok is átélik ezt az élményt.

A könyvbemutatót a Móra Ferenc Gimnázium diákjainak és tanáraiknak előadása színesítette. A darab forgatókönyvét Juhász István írta, rendezte Karácsonyi Melinda.  

A kötetet Szabó Ildikó művész-tanár ilusztrálta.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!