Kitekintő 2014. július 26. 18:00 Forrás: hirado.hu

Rendkívüli ellenőrzés az olcsó importtej miatt

Rendkívüli ellenőrzés az olcsó importtej miatt
Az ultrapasztőrözött (UHT) tej esetében nyomon követési ellenőrzést rendelt el a Földművelésügyi Minisztérium (FM) - közölte a szaktárca.

A tájékoztatás szerint a minisztérium a tejpiaci anomáliák, illetve az országba olcsón beérkezett importtej miatt rendelte el az UHT-tejre vonatkozó ellenőrzést a nagykereskedelmi egységeknél.

Az ellenőrzés folyamatban van, az eredményekről később nyújt tájékoztatást a Földművelésügyi Minisztérium. A tejtermelők már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy Magyarországon sok a külföldről származó tej- és tejtermék.

A magyar piacot leginkább a külföldről behozott UHT-tej, valamint a félkemény sajtok nagy mennyiségű importja zavarja - jelezték.

A tejtermelők számára kedvezőbb piaci feltételek biztosításáért a hónap elején több helyen is demonstráltak az országban. A tiltakozást szervező bizottság csütörtökön sajtótájékoztatón is sürgette a szigorúbb hatósági fellépést a belföldi piac védelme érdekében.

Jelezték azt is, hogy folytatják a tiltakozást, kifejezetten azon kereskedő cégek ellen fognak demonstrálni a jövőben, akik nem tesznek azért, hogy kínálatukban növekedjen a belföldön előállított tejtermékek aránya - hangoztatták.

Kövessen minket a Facebookon is!