Kistérség 2018. augusztus 21. 10:00

Ismét Petőfiszállás nyerte a Vándorkupát 

Képgaléria
Ismét Petőfiszállás nyerte a Vándorkupát 
Petőfiszállás önkormányzata a tavalyi évhez hasonlóan idén is díszvendégként kapott meghívást az Esterházy Barokk Ételfőző Fesztiválra Fertődre. 2017-ben Petőfiszállás főzőcsapata nyerte meg a Vándorkupát, így az idei főzőcsapat legjobb tudása szerint próbálta megvédeni a tavalyi címet a polgármeseterek főzőversenyén.

Augusztus 10-én 3 fogásos menüvel, kiskunsági ételekkel készültek Petőfiszállás bográcsmesterei. Pusztai babgulyást, vörösboros zúzapörköltet és herőcét készített a főzőcsapat, majd a tálalásra és felszolgálásra is nagy hangsúlyt fektetve nyűgözték le a zsűrit. A fesztiválon felállították az Értéktár Kiállítást, és bemutatták a petőfiszállási értékeket, amelyek nagy tetszést arattak a látogatók körében.

A rendezvényre most is kilátogatott herceg Esterházy Antal és neje, Esterházy Svetlana, akik szintén megkóstolták a petőfiszállási menüsort. Az elkészült ételeket a rendezvényre kilátogató látogatók is megkóstolhatták, valamint lehetőség volt a kapcsolatépítésre Sopron-Fertődi Kistérségi polgármestereivel.

A küldöttség tagjai: Szász János polgármester, Toldi Zsolt jegyző, Rádi Györgyi képviselő, Tóth Vince képviselő, Kiss Katalin intézményvezető, Tápay Tünde intézményvezető, valamint önkormányzati dolgozók és segítőik: Nagy Péter, Nagy Tímea, Vízhányó Ernő, Tóth Zoltán, Fődi József, Mészáros István, Szász László, Szász Katalin és Ifj. Szász János. A csapathoz meghívott vendégként Gátérról Rádi Józsefné, Pálmonostoráról Szunyi Renáta és Papp János csatlakozott a Kiss Tanyát képviselve. 

A jó hangulatú rendezvény eredményhirdetésén a "Vándorkupát" ismét Petőfiszállás főzőcsapata kapta, amit a küldöttség kitörő örömmel fogadott, ezzel megvédte a tavaly megszerzett címet. 

Kép és szöveg: Nagy Tímea



 

Kövessen minket a Facebookon is!