Kultúra 2018. szeptember 8. 08:00

Lúdas Matyi a színjátszó gyerekek körében is népszerű

Képgaléria
Lúdas Matyi a színjátszó gyerekek körében is népszerű
Szeptember 6-án rendezték meg a Móra Ferenc Művelődési Központban a helyi iskolák színjátszó körei által bemutatott színi előadások versenyét. A mindenki által kedvelt és ismert Fazekas Mihály Lúdas Matyijából kellett jeleneteket előadniuk a diákcsoportoknak. A rendezvény apropója a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál volt. A verseny meghirdetője, a Lakitelek Népfőiskola Alapítványa és az Integrál Zrt. voltak. Pár perces művekkel jelentkezhettek a gyerekek. A zsűri elnöke Lezsák Sándor országgyűlési képviselő volt, aki maga is lelkes színházrajongó. A zsűri további tagjai az Integrál Zrt. baromfifeldolgozó üzemének igazgatója, Dobosné Németh Ottília, és Tóth Mariann, a Bugaci Tanyaszínház vezetője volt.

Négy csapat indult a megmérettetésen, illetve a Constantinum Gimnáziumának csapata versenyen kívülikét jelentkezett, mivel ez az általános iskolások megmérettetése volt. Elsőként a Darvas József Általános Iskola színjátszói léptek a porondra. Őket követték a Platán utcai iskolások. Harmadikként mutatkozott be a Constantinum Általános Iskola csoportja, akik az elbírálás alapján a legjobban szerepeltek az ítészek szerint. A sort a József Attila Általános Iskola diákjainak művészeti csoportja zárta. Az egyetlen, versenyen kívül indult csapat, a Constantinum Gimnázium indulói méltó keretet adtak a verseny zárásaként. A győztesek, a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál megnyitóján, szeptember 7-én mutathatták be produkciójukat a város nagyközönsége elött, ami a mai értelmezésben is helytáll, hiszen a rosszakon mindig revansot vesznek a jók.

Minden induló csapat ajándékot kapott.  A győztes diákokból álló formáció egy, az oktatásban is igen hasznos, telefonos applikációval irányítható, programozható robotot kapott fődíjként. Ennek működését a helyszínen be is mutatták mindenki nagy csodálatára, hiszen a táncolni, énekelni és tornázni is képes szerkenytű nem mindennapi látvány volt a nézők számára.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!