Sport 2014. január 20. 07:09

Továbbra is hibátlan az Astra

Képgaléria
Továbbra is hibátlan az Astra
Újabb győzelmet ért el hazai pályán, az NBI-es futsal bajnokság 13. fordulójában az Astra Kiskunfélegyházi Bulls. Az Astra ezúttal a Tolna-Mözs csapatát győzte le 10-4 arányban, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot.

A január 18-án megrendezett mérkőzést az Astra kezdte jobban, Szabó Boglárka ugyanis már a 2. percben betalált.

Ezt követően mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, majd a zártan védekező vendégek egy kontratámadás után a 8. percben Bogárdi Mónika lövésével 1-1-re alakították az állást.

A bekapott gól nem törte meg a félegyháziak lendületét, néhány perccel később előbb Megyes Ágnes, majd Gál Tímea vette be a tolnaiak kapuját, a szünetre így 3-1-es Astra előnnyel vonulhattak le a pályáról a csapatok.

A fordulás után az első félidőhöz hasonló volt a forgatókönyv. Még egy perc sem telet el, amikor Gál Tímea újabb gólt szerzett, nem sokkal később pedig Szabó Boglárka fejjel talált be.

Az 5-1-es állást követően kicsit vissza vett a tempóból az Astra. Az átmeneti figyelmetlenségeket, pontatlanságokat kihasználva a vendégek Hodován Edit és Krascsenics Petra góljaival rövid idő alatt 5-4-re zárkóztak fel.

A szoros állás izgalmas hajrát vetített előre, de Szabó Boglárka ezt másként gondolta, kevesebb mint három perc leforgása alatt háromszor is bevette az ellenfél hálóját, amivel lényegében el is döntötte az összecsapást.

A fölényes Astra-sikert az utolsó percekben Megyes Ágnes és Gál Tímea góljai tették teljessé, amivel ki is alakították a 10-4-es végeredményt.

A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy az Astra csapatából Csorbai Nikolett sérülést szenvedett. Emellett a második félidőben Vincze Anikó helyén Kovács Klaudia is pályára lépett az Astra kapujában.

Az összecsapást a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Sito Rivera a helyszínen tekintette meg.

G. Z.

 

Mestermérleg:

 

Horváth György /vezetőedző, Tolna-Mözs/:

Elég sokat hibáztunk a védekezésben és a támadásban is. Sok labdát eladtunk és ebből könnyű gólokat szerzett az Astra. Az ellenfélnek sokkal jobb játékosai vannak, illetve egyénileg Szabó Boglárka kiemelkedő teljesítményt nyújtva eldöntötte a mérkőzést. Megérdemelten nyert a hazai csapat. Nagyon jó mérkőzést játszottunk úgy gondolom. Az eredmény ellenére sokáig partiban voltunk.

 

Dombó János /vezetőedző, Astra Kiskunfélegyházi Bulls/:

Foghíjasan tudtunk a mai mérkőzésre kiállni. A fél csapat hiányzott. A felkészülés közepén járunk, így fáradtabbak vagyunk, emiatt nem úgy mentek a dolgok, nem olyan gördülékeny a játék. Ez vezetett oda, hogy picit nehezebben tudtuk hozni a mérkőzést. A végén azonban higgadtabbak maradtunk és a helyzetkihasználáson tudtunk javítani. Nem segített, hogy kiesett Csorbai Niki. Kevesen maradtunk, de behúztuk a mérkőzést.

 

A meccs embere:

Szabó Boglárka /játékos, Astra Kiskunfélegyházi Bulls/:

Öt gólt szereztem, a végére sikerült felpörögni. A nagypályás felkészülés közepén vagyunk, ez nagyon meglátszódott a csapaton. Pontatlanok voltunk, nem értettük meg egymást. A második félidő közepén feljöttek 5-4-re, de utána rákapcsoltunk. Szoros lett a meccs, de a végét mi bírtuk jobban. Reméljük ezt tovább tudjuk folytatni.

 

Beharangozó:

 

Az Astra legközelebb a bajnokság 14. fordulójában, január 22-én, szerdán 20 órakor az utolsó helyen álló Szombathelyi Egyetemi SE otthonában lép pályára.

 

A csapat Magyar Kupában február elsején, szombaton 16 óra 30 perckor a Dunekszi Kinizsi együttesét látja vendégül a félegyházi sportcsarnokban. E találkozó győztese bejut a Magyar Kupa döntőjébe. Az első mérkőzésen 4-4-es döntetlen született.

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!