Kitekintő 2014. július 31. 10:00 Forrás: hiroskozpont.hu

Megújul a kecskeméti Városi Mozi

Megújul a kecskeméti Városi Mozi
Sikeres pályázatot nyújtott be a kecskeméti Katona József Színház "Hírös Város Turisztikai Központ" címen az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Regionális Operatív Program támogatási rendszeréhez. Ennek során a volt Városi Mozi műemlék épületének teljes körű felújítása történik meg az év végéig. Az elnyert támogatás összege: 398 387 000 Ft. A kivitelezési munkálatok 2014. július 9-én kezdődtek meg.

A moziból Hírös Város Turisztikai Központ lesz, mely helyet ad a Kelemen László Kamaraszínháznak és a Leskowsky-hangszergyűjteménynek. Az 1999-es bezárása óta rengeteg ötlet volt a mozi élettel való megtöltésére, azonban ez idáig előrelépés nem történt. 2014-ben végre méltó tartalom tölti be a száz éves, műemléki épület falait.

Az újonnan kialakításra kerülő multifunkcionális központ otthont biztosít különböző kulturális és turisztikai programoknak, zenei találkozók, fesztivál programok, civil rendezvények, konferenciák és filmvetítések helyszínéül is szolgál.

A létrejövő Hírös Városi Turisztikai Központ megfelelő helyet biztosít az európai hírű Leskowsky-hangszergyűjteménynek, lehetővé téve annak újszerű, országosan egyedi jellegű, interaktív bemutatását. Az idelátogatóknak lehetősége nyílik többek között élőzenés tárlatvezetésre, emellett a gyűjtemény muzeális, illetve egyedi, ritka darabjainak megtekintésére, hangjainak meghallgatására és esetenként kipróbálására.

A Központ befogadja a Katona József Színház kamaraszínházát, mely révén egy újabb minőségi színjátszó hellyel gazdagodik a város kulturális élete. A Központ révén kiteljesedik a Katona József Színház kulturális turisztikai tevékenysége, a Kelemen László Kamaraszínházban újszerű, a látogatókat, turistákat bevonzó előadásokat valósítva meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
 

Kövessen minket a Facebookon is!