Közélet 2014. július 31. 09:00 Forrás: hirado.hu

Időben megkezdődik a tankönyvek kiszállítása

Időben megkezdődik a tankönyvek kiszállítása
Időben megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákhoz - jelentette ki a közoktatásért felelős államtitkár Debrecenben, ahol jelenleg a nyomtatás zajlik. Czunyiné Bertalan Judit arról is beszélt: a tartalmi, módszertani és technológiai szempontból is újnak számító tankönyveket 4,6 milliárd forintból, európai uniós támogatással fejlesztették ki, és először a szeptemberben induló tanévben kerülnek az iskolákba.

Az elsősök és idén már a másodikosok is ingyen kapják a tankönyveket. Alsó tagozatban a negyedikesek tankönyvcsomagja kicsit olcsóbb, mint a harmadikosoké. Felső tagozatban a hatodik osztályban a legolcsóbbak a tankönyvek; itt a hetedikesek és a nyolcadikosok szüleinek kell a legtöbbet fizetniük.

A debreceni nyomdában már nyomtatják az új tankönyveket. Ezek először szeptemberben kerülnek az iskolákba, olyan technológiával készülnek, hogy olcsóbbak és tartósabbak legyenek a korábbiaknál.

A közoktatási államtitkár azt mondta: a tankönyveket időben kiszállítják majd az iskolákba. Czunyiné Bertalan Judit szerint az új tankönyvek az esélyegyenlőséget teremtik meg azzal, hogy bárki számára elérhetőek. „Egy egységes tartalmi színvonalat biztosító, mindenki számára olcsón hozzáférhető tankönyv legyen a piacon, és biztosítsa a gyerekek számára a tudás hozzáférhetőségét, mert ez biztosítja azt az esélyteremtést a köznevelési rendszerben, hogy Magyarország bármelyik területén kezdi az iskolát azonos tudástartalommal és azonos tud iskolát, osztályt váltani” – fogalmazott a közoktatásért felelős államtitkár.

A tankönyvcsomagok csekkjét augusztus 15-ig kell befizetni; de azok a diákok is megkapják majd a könyveket, akiknek szülei kicsúsznak a határidőből.
 

Kövessen minket a Facebookon is!