Kultúra 2018. október 15. 07:30

Pötyi kutya és Sün Samu az óvodákban

Pötyi kutya és Sün Samu az óvodákban
A parkban lakó kívül-belül szúrós Sün Samu igazán mogorva és magának való figura volt egészen addig, amíg egy napon összetalálkozott a hiperaktív Pötyi kutyával, aki megmutatta neki, hogy a nézők soraiban ülő gyerekek nagyon is barátságos kis lények, és ha nyitottak vagyunk mások felé, akkor sokkal több örömünk lesz az életben.

Ám Pötyinek is volt mit tanulnia Samutól, aki felismerve a barátság személyiségformáló hatását, az illemről, udvariasságról oktatta a gyerekek segítségével a kelekótya kutyát. Így a Szegedi Látványszínház műsora alatt az ovisok végigjárták a köszönés, az önzetlenség, a kölcsönös tisztelet magától értetődő, ám néha feledésbe merült témakörét, és számos környezetórán tanult ismeretet is érintettek. Az előadás végére a gyerekek megtanulták, hogy milyen nagy szükség van az emberi értékekre, még ha felgyorsult, modern világunkban kisebb hangsúlyt is kap.

A Szegedi Látványszínház színészei több kiskunfélegyházi óvodába is ellátogattak, ahol a hozott meséken keresztül a gyerekek játékos formában találkoztak az egészséges életmóddal, a környezettudatos gondolkodással és az alapvető udvariassági normákkal, s a mesébe bevonódva, játszva erősítették meg a viselkedésbeli jó szokásokat.

A mesét Dömsödi Ferenc, a Látványszínház igazgatója írta, akinek színpadra álmodott darabjaival a Szegedi Látványszínház tíz éve járja az országot, és óvodások, iskolások számára készített produkcióikat őszinte hivatástudattal előadva értéket közvetítenek a jóra is oly fogékony gyerekeknek.

K. G.

Fotó: Kiss Gabriella
         

Kövessen minket a Facebookon is!