Kultúra 2018. október 19. 07:30

Könyvtársarok - Olvassunk és kertészkedjünk!

Képgaléria
Könyvtársarok - Olvassunk és kertészkedjünk!
Október 20-án, szombaton őszi virágvásárt szervez Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési Központ, a Hattyúház előtti sétányon. Feltétlen tisztelet jelképévé vált krizantémokban, sok színben pompázó őszirózsákban, kis- és nagyvirágú árvácskákban gyönyörködhetünk. Ez a városi program adta az ötletet, hogy megnézzük, milyen kertészeti újságokat olvashatunk a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A Blikk Nők Otthon & Kert e havi számából kiderül, hogyan tudjuk környezettudatos módon hasznosítani a kertünkben lehullott leveleket, amelyek növényeink metszésének legfontosabb tudnivalói és megismerkedhetünk a sokoldalú, természetes talajfertőtlenítőként is működő mustárral.



A színes, kéthavonta megjelenő Kertbarát Magazinban egy holdnaptár mutatja meg, melyik kerti munkát mikor érdemes elvégeznünk. Az újságot haszonnal lapozgathatják a ciklámenek kedvelői, hiszen a huszonnégy fajból néhány különleges, illatos virágról kapnak leírást. Ha a növények mellett a madarakat is szeretjük, megtudhatjuk, hogyan legyen kertünk számukra védelmet és élelmet biztosító hely.



Míg az előbbiek hobbikertészeknek szólnak, addig az 1951 óta élő Kertészet és Szőlészet folyóirat olvasói mezőgazdasági vállalkozók, szakoktatási intézmények tanulói és hallgatói. A legfrissebb számban jelent meg a minden évben hazánkba látogató Ben Geijtenbeek szaktanácsadó gondolatébresztő előadásának összefoglalója, amely többek között az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásról és a munkaerőgondokról szól.





 

Kövessen minket a Facebookon is!