Sport 2018. október 19. 16:00

Egyre népszerűbb a Fit Kid

Egyre népszerűbb a Fit Kid
A FitKid egy összetett sport, ami tartalmaz torna, aerobic és ritmikus gimnasztika elemeket. Ezeket tánclépések fűzik egységbe és így alakulhat ki egy versenygyakorlat. Mivel sokrétű a sportág, ezért nagyon fontos az erő és állóképesség fokozása, a lazaság fejlesztése, az ütemérzék javítása. Az edzéseken a kisebbek heti kétszer, a versenyzők négyszer-ötször vesznek részt. A kezdő kislányok a Dance kategóriában indulhatnak versenyeken, innen lehet felkerülni második, majd az első osztályba. Ez utóbbi kategória versenyzői közül kerülnek majd ki azok, akik indulhatnak az Európa-bajnokságokon.

Fontos, hogy minél több kislány ismerje meg a sportágat, ami által a mozgás öröme, a helyes táplálkozás és az illemszabályok betartásával egy családias, jó kedélyű, sikeres csapathoz tartozhatnak. 

A Fit Kid edzésekre szeptember közepétől van mód a Waldorf Általános Iskola tornatermében kedden és pénteken délután. A 4. osztályos félegyházi Horváth Hanna szépen szerepelt élete első versenyén októberben, Törökbálinton.

Aki szeretné kipróbálni ezt a sportot, Kádas Kálmán vezetőedzőnél jelentkezhet a +36-30 224-9128-as telefonszámon. A Victoria Fitness SE honlapján és az egyesület Facebook-oldalán pedig hírekről, versenyekről tájékozódhatnak.



 

Kövessen minket a Facebookon is!