Kistérség 2018. október 19. 10:00

A szüreti felvonulás sikerrendezvény Petőfiszálláson

Képgaléria
A szüreti felvonulás sikerrendezvény Petőfiszálláson
Az elmúlt 18 évben a Szentkúti Nyugdíjas Klub szervezte a szüreti felvonulást Petőfiszálláson. Idén már nem tudták felvállalni ezt a nehéz munkát, és átadták a Nagycsaládosok Petőfiszállási Egyesületének, így most első alkalommal ők szervezték meg a felvonulást. A község lakói most is örömmel fogadták a színes forgatagot, a szórakoztató műsorokat és a szüreti vendéglátást.

Délután a rendezvény ünnepélyes megnyitóval kezdődött. Köszöntőt mondott Szabóné Csíkos Emőke, a Nagycsaládosok Egyesületének elnöke és Szász János polgármester, akik beszédükben méltó módon elbúcsúztatták az eddigi szervezőket, és megköszönték a Szentkúti Nyugdíjas Klub szervezőmunkáját. Egy kis ajándékkal is kedveskedett Petőfiszállás Önkormányzata a nyugdíjasoknak. Ezután Balla Barnabás plébános megáldotta a betakarított terményeket és az újbort. Ezt követően indult a lovas kocsikból, lovasokból, traktorokból álló felvonulás végig a falu utcáin, és közben három helyen is étellel, itallal fogadták őket. Nagyon sok résztvevővel vonult a menet, más településekről is érkeztek vendégek. Akiknek kedve támadt, azok felülhettek a kocsikra is.

A Petőfiszállási Néptánccsoport minden megállónál táncokat adott elő, a zenét Kócsó Nándor és zenekara szolgáltatta. A Nemzeti Fórum Petőfiszállási Szervezete a helyi Faluháznál, a Szécsi Kertészet a vasútállomásnál, a Szabó Tüzép pedig a most nyíló Flamingó Bisztrónál látta vendégül a népes vendégsereget.

A Nemzeti Fórum Petőfiszállási Szervezete egy nagy tortát ajándékozott a Szentkúti Nyugdíjas Klub tagjainak, kiemelve és megköszönve eddigi munkájukat.

Nagy Tímea
 

Kövessen minket a Facebookon is!