Program 2018. október 18. 17:00

A gyermekekért tetoválnak

Képgaléria
A gyermekekért tetoválnak
Ismerjük az örök érvényű igazságot, miszerint a zord külső gyakran érző szívet takar. Mi sem bizonyítaná jobban ezt a feltevést, mint a Félegyházi Tetováló Fesztivál, ahol tetováló művészek, tetovált vendégek és érdeklődők egy emberként adakoznak egy igazán nemes ügyért. A régió első jótékonysági tetováló fesztiválját október 20-án, szombaton rendezik a kiskunfélegyházi Rocktár Élőzenei Bázison.

A rendezvényen befolyt felajánlásokból a szegedi gyermekonkológia fejlesztésére a Reménysugár Alapítvány részesül támogatásban. A színes, érdekes és családbarát programok hagyományteremtő jelleggel vezetik be a helyi és távolabbról érkező közönséget a tetoválások varázslatos világába és a jótékonykodás lélekmelengető gesztusába.

A rendhagyó fesztivál házigazdái: a gyermek-és felnőtt kísérőprogramok ötletgazdája Papp Anett, aki a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány elnöke és a jótékonysági rész koordinátora is egyben. A fesztivál szakmai vezetője Kertész-Farkas János, a félegyházi Hellwolf Tattoo szalon tulajdonosa valamint Ónodi Árpád, a Rocktár Élőzenei Bázis főszervezője.

A helyszíni tetováló versenyen több környező város tetováló művészei képviseltetik magukat, de érkeznek még Londonból is magyar versenyzők. A jótékonysági tetoválás árverésen kiválasztott minták a licit győztesére kerülnek még a helyszínen, amelyeket később a zsűri értékel. Azok is megmérettethetik magukat, akik már kész tetoválással érkeznek, ugyanis a meglévő tetoválások versenyére bárki nevezhet a helyszínen. Itt majd a közönségszavazatok döntenek, hogy ki viheti haza a trófeát.

A tetoválások ezen a rendezvényen igazi családi élménnyé emelkednek. Lesz tetováló játék gyermekeknek műbőrre, henna és csillámtetoválás, hallooween smink és családi fotózás a témában. A felnőtteket várják a helyszíni tetoválások, a tetoválás árverés, piercingezés, sminktetoválás, a barber-show és a holland fonás.

Mivel a tetoválás és a motorozás gyakran elválaszthatatlan párost képvisel, így megmutatják magukat Félegyháza épített és különleges motorjai, valamint érkeznek még érdekes custom-masinák a környező városok építőműhelyeiből is.

Az első Félegyházi Jótékonysági Tetováló Fesztivál 14 órától nyitja meg kapuit a Rocktár Élőzenei Bázison az épített motorok kiállításával és a gyerekprogramokkal. 15 órától kezdődnek a helyszíni tetoválások licitjei, valamint a helyszíni tetoválásra jelentkezés saját hozott mintával. A tetováló művészek is ekkor kezdenek dolgozni, amelyet 20 órakor fejeznek be a zsűrizés miatt. 17 órától indul a kész tetoválások versenye, ahol a közönségszavazatok lesznek mérvadók. Az estet megkoronázza a Fullánk zenekar koncertje.

A jótékonysági belépők megvásárolhatók Kiskunfélegyházán, a Tourinform Irodában és a fesztivál napján a helyszínen, valamint online, a Tixa jegyiroda honlapján. Mindenkinek jó szórakozást kívánunk és köszönjük előre is a segítséget a gyermekonkológiai osztály nevében. 

Ónodi Árpád

 

Kövessen minket a Facebookon is!