Helyi hírek 2018. november 15. 07:30

Könyvtársarok - Könyvek, amelyekből filmek készültek

Könyvtársarok - Könyvek, amelyekből filmek készültek
A hűvös, novemberi estéken gyakran előfordul, hogy nincs kedvünk kimozdulni a meleg lakásból, ám szeretnénk olyan elfoglaltságot találni, amitől jobban érezzük magunkat. Ilyenkor tökéletes ötlet egy puha takaró és egy nagy bögre tea társaságában bekuporodni kedvenc fotelünkbe és megnézni egy szívmelengető filmet vagy kézbe venni egy jó könyvet. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár könyvei közül olyanokat ajánlunk, amelyekből a közelmúltban filmet forgattak.

Az igazi csoda magával ragadó, jó stílusban megírt, remek humorral, optimizmussal átszőtt, kitűnő ifjúsági regény. Főszereplője egy kisfiú, Auggie, aki egy genetikai rendellenességben szenved, arcdeformációval született, így nem járt iskolába egészen ötödik osztályos koráig. Vajon képes lesz meggyőzni társait arról, hogy külseje ellenére közéjük tartozik?

Egy nyugalmazott CIA tiszt első regénye a Vörös veréb című, egy amerikai és egy orosz ügynök köré épülő, sok szálon futó krimi, amely nagy részletességgel, valós módszerek, a kémkedés, a kémelhárítás, a beszervezés és a kiberháború bemutatásával ad bepillantást a nemzetközi hírszerzés működésébe.

A számolás joga egy dokumentumregény, amely a második világháborútól kezdve a hidegháborún, a polgárjogi mozgalmakon és az űrversenyen keresztül követi nyomon a NASA történetében, fejlődésében nagy szerepet játszó négy afroamerikai nő életútját, akik szembenéztek a kihívásokkal, intellektusukat felhasználva megváltoztatták életüket és hazájuk jövőjét.



 

Kövessen minket a Facebookon is!