Helyi hírek 2018. november 17. 16:00

Jótékonysági libavacsora iskolák programozható robotjai javára

Képgaléria
Jótékonysági libavacsora iskolák programozható robotjai javára
A térség harmincnyolc iskolája egy-egy programozható robottal gazdagodik hamarosan, köszönhetően annak a jótékonysági vacsorának, amelyet november 10-én, szombaton rendeztek meg a Lakitelek Népfőiskola Lakodalmas Házában Szent Márton napjának hagyományához visszanyúlva.

A jótékonysági esemény célja, hogy Kiskunfélegyháza és környéke valamennyi általános és középiskolája rendelkezhessen egy-egy olyan robottal, amely a mai fiatalság számára újszerű ismereteket ad a robotika világában.

Pohárköszöntőjében Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke és dr. Horváth Sándor, a kiskunfélegyházi Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója ismertették a jótékonysági vacsora célját, hangsúlyozva az az összefogás és a jó célok melletti kiállás erejét.

Az est háziasszonya Dobó Enikő, a Kecskeméti Katona József Színház művésze volt, aki zenés előadásával lepte meg a résztvevőket. A vacsora ideje alatt az Ugyebár zenekar teremtette meg a jó hangulatot.

Az ízletes libavacsorát a borárverés követte, amelyet Dobó Enikő és Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja vezetett. Több mint hatvan tételt árvereztek Magyarország különböző borrégióiból. Kuriózumnak számítottak a Lezsák Sándor által felajánlott borok: egy palack 1977-es Szikrai Leányka, két palack 1987-es Szikrai Tramini, amely a Lakiteleki Találkozó bora volt, valamint egy palack 1988-as Tokaji Hárslevelű.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatása, a jegybevétel, választókerületi felajánlások és a rendkívül sikeres borárverés eredménye fedezni tudja a harmincnyolc robot árát, ezen túlmenően pedig lehetőséget teremt a Lakitelek Népfőiskolán később kialakítandó Csodák Palotája és a kétéves Neumann János Kollégium költségeire is.

Az adományozóknak köszönhetően Ágasegyháza, Bócsa, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Fülöpjakab, Fülöpszállás, Gátér, Izsák, Jakabszállás, Jászszentlászló, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Kömpöc, Kunszállás, Lakitelek, Móricgát, Nyárlőrinc, Orgovány, Pálmonostora, Petőfiszállás, Szank, Tiszaalpár, Tiszaug települések iskolái, illetve iskolás gyermekei december 6-án Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Művelődési Központban vehetik át a programozható robotokat Lezsák Sándor országgyűlési képviselőtől, a kezdeményezés kitalálójától.


 

Kövessen minket a Facebookon is!